Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.55 uur

Bekeuringen

WOUDENBERG In de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei kreeg een automobilist meerdere bekeuringen.

Rond 01.30 uur zagen politiemensen een 20-jarige automobilist uit Renswoude over de Rijksweg A12 rijden in de richting van Utrecht. Zij zetten de auto bij een benzinestation langs de Rijksweg A12 aan de kant. De APK van de auto bleek te zijn verlopen en de bestuurder gaf een valse naam op. Daarop werd hij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Daar gaf hij wel zijn juiste personalia en bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, het opgeven van een valse naam en de vervallen APK.

Bij de Renswoudenaar in de auto bevond zich een 18-jarige man uit Offenbach am Main. Deze jongeman bleek nog 14 dagen jeugddetentie open te hebben staan. Ook hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Onder invloed

RHENEN Op zondag 25 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 15.40 uur controleerden politiemensen op de Herenstraat een 47-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 885 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.