Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.35 uur

Inbraak

BUNNIK In de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei troffen politiemensen meerdere gestolen laptops aan.

Rond 02.25 uur meldde een getuige dat enkele personen zich op de Burgemeester van de Weijerstraat verdacht bij een auto ophielden. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen, bleken de verdachten te zijn verdwenen. Bij onderzoek aan de auto troffen politiemensen in de auto meer dan tien laptops en inbrekersgereedschap aan. De auto en de goederen zijn naar het politiebureau overgebracht.

De laptops bleken eerder die nacht te zijn gestolen bij een inbraak in een bedrijf aan de Kosterijland. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Graffity

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op zondag 25 mei werden twee jongen aangehouden voor het aanbrengen van graffity.

Rond 19.30 uur zag een chauffeur van een busmaatschappij dat twee jongens op het Stationsplein met een stift teksten schreven op de bank en een ruit van een bushokje. Hij hield de beide jongens staande en droeg ze even later over aan de politie. De jongens, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Wijk bij Duurstede, werden naar het politiebureau overgebracht.

Zij bekenden de graffity te hebben aangebracht. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Kunst gestolen

ZEIST In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 mei is een beeld gestolen.

Op zondagochtend zag de 58-jarige bewoonster van een woning aan de Bergweg dat in de voorgaande nacht een beeld uit haar voortuin was gestolen. Het beeld stelde twee vogels voor en stond op een sokkel. Het kunstwerk is ongeveer 50 cm hoog en weegt zon vijftig kilo. De sokkel is van hardsteen en de vogels zijn van zalmkleurig marmer gemaakt. Het kunstwerk was door de bewoonster zelf gemaakt en vertegenwoordigd een waarde van 2000,- . Getuigen van de diefstal of mensen die het beeld nadien hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Man mishandeld

ODIJK In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 mei werd een jongeman mishandeld door twee jongens.

Rond 04.30 uur fietste een 21-jarige man uit Odijk over de Zeisterweg, komende uit de richting van de Odijkerweg. Hij werd onder het viaduct van de Rijksweg A12 door drie jongens tegengehouden. Twee van de jongens wilden zijn fiets, geld en GSM hebben. Eén van de jongens trok de Odijker van zijn fiets en gaf hem een klap, toen het slachtoffer al op de grond lag kreeg hij enkele schoppen. Tevens vernielden het tweetal de fiets van de man. Toen de derde jongen zijn twee vrienden tegenhield, slaagde de Odijker erin 112 te bellen. Het drietal ging er vandoor.

De politie was snel ter plaatse en kon de twee belagers van de Odijker op de Odijkerweg aanhouden. Het tweetal, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Zeist en Soesterberg, werd naar het politiebureau overgebracht. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal voor afpersing, openlijke geweldpleging en mishandeling opgemaakt.