Dolfinarium


Zeemeermin spoelt aan
Bijzondere theaterboot legt aan in Dolfinarium Harderwijk

publikatiedatum: 26 mei 2003 auteur: Dolfinarium Harderwijk

Harderwijk, 26 mei 2003 - In de maanden juli en augustus van dit jaar kunnen de gasten van Dolfinarium Harderwijk een wel heel bijzondere voorstelling aanschouwen. Producent VanPlan Producties uit Amersfoort zal gedurende deze maanden de familiemusical " Sirene, de kleine zeemeermin" presenteren. Dit unieke verhaal wordt gespeeld op een binnenvaartschip, dat voor de gelegenheid is omgebouwd tot theater met een boven- en onderwaterwereld.

In de musicalwereld vormt " Sirene, de kleine zeemeermin" een absoluut unicum. Niet alleen door de uitvoering op een tot theater omgebouwd binnenvaartschip met 350 zitplaatsen. Ook de samenwerking met Dolfinarium Harderwijk is bijzonder. Als zelfstandige productie legt het schip aan in het park van 28 juni t/m 31 augustus. Bezoekers van Dolfinarium Harderwijk kunnen de musical tegen sterk gereduceerd tarief bezoeken.

Het verhaal
De mooie zeemeermin Sirene wordt verliefd op een prins. Maar wil de prins wel een vrouw met een vissenstaart in plaats van mensenbenen? De arme Sirene verliest haar stem, haar staart en bijna haar leven voor een ogenschijnlijk onbereikbare liefde.

Doorgewinterde cast en makers
Het oorspronkelijke sprookje van Hans Christiaan Andersen werd bewerkt tot een familiemusical door auteur Geert Kimpen (De Geheime Tuin, Sjakie en de Chocoladefabriek, De Griezelbus). Als acteurs zijn onder andere Bart Poulissen (Alladin de musical, Peter Pan) en Marij van den Boom (My Fair Lady, West Side Story) aangetrokken. Een indrukwekkende brok ervaring die garant staat voor een kwaliteitsvoorstelling.

Dolfinarium Harderwijk
Het schip meert op 28 juni aan in Dolfinarium Harderwijk. De aanlegsteiger van het park is voor deze productie speciaal omgebouwd tot " Sireneplein". Dolfinarium Harderwijk stelt haar bezoekers in de gelegenheid de musical te bezoeken tegen het sterk gereduceerde tarief van 3.95 in plaats van de normale ticketprijs van 15,00. Daarnaast biedt het park diverse arrangementen en avondvoorstellingen in combinatie met de musical Sirene.

Noot aan de redactie:
Voor meer informatie over " Sirene, de kleine zeemeermin" kunt u contact opnemen met VanPlan Producties via telefoonnummer 033-4766026. Vanaf 20 mei is de website www.sirenedekleinezeemeermin.nl actief.