Gemeente Leeuwarden

Opknapbeurt 96 woningen Schieringerweg/ Dennenstraat

schieringerweg denneweg opknapbeurt Op woensdag 21 mei is op feestelijke wijze de oplevering van een groot aantal opgeknapte woningen aan de Schieringerweg/Dennenstraat gevierd. Het ging hierbij om blok C. De cascos, kozijnen, dakpannen en gevels van de woningen zijn ingrijpend gerenoveerd. Hierdoor is het aanzicht van de woningen en straten flink verbeterd. Tevens is door de opknapbeurt het woongenot aanzienlijk gestegen.

Wethouder Sluiter en de heer Caffa, directeur van Bouwadviesbureau SVK, verrichtten gezamenlijk de spectaculaire openingshandeling. Hangend vanuit een torenkraan legden zij de laatste dakpannen op het dak van een woning.

De gemeente Leeuwarden had Bouwadviesbureau SVK opdracht gegeven de plannen uit te werken voor het opknappen van 96 woningen aan de Schieringerweg en Dennenstraat. Met de 96 woningen zijn acht Verenigingen van Eigenaars (VvE) gemoeid.

De aanpak was gericht op het grondig aanpakken van de cascos van de woningen. De woningen die in de periode 1954/1955 zijn gebouwd, waren toe aan een flinke opknapbeurt.

Het project kende een moeizame start doordat het budget niet geheel toereikend was. Nadat de financiën uiteindelijk geregeld werden, groeide het vertrouwen in de goede afloop. Zelfs nadat er geen subsidie meer beschikbaar was, zijn woningen voor rekening van de Verenigingen van Eigenaars (VvE) opgeknapt. Van de acht VvEs hebben uiteindelijk vijf VvEs gebruik gemaakt van het aanbod van de gemeente.

Kenmerkend aan dit project is de goede samenwerking tussen de verenigingen van huiseigenaren, SVK, bewoners en de gemeente. Nu het resultaat zichtbaar is zijn alle eigenaars zeer enthousiast over het behaalde resultaat.

De verwachting is dat na de bouwvak de andere blokken woningen gereed zullen zijn. Dan is de laatste hand gelegd aan dit project van woonverbetering uit het programma 1000 maal collectief van de gemeente Leeuwarden.