Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2003 Persberichten district Lekstroom, 11.15 uur

Vrouw gewond na val

IJSSELSTEIN- Op zondagmiddag raakte een vrouw gewond na een val van haar fiets. Omstreeks 13.10 reed de 80-jarige vrouw uit Nieuwegein over de Parallelweg. Bij de kruising met de Zavelweg stopte de vrouw voor een automobilist. De vrouw dacht dat de automobilist haar voor zou laten gaan. De automobilist dacht dit van de fietster. Beide trokken samen op en de vrouw uit Nieuwegein schrok en kwam ten val. Ze werd met heupletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN- Op zondagochtend raakte en automobilist zijn rijbewijs kwijt omdat hij veel te hard had gereden. Omstreeks 06.20 uur zagen surveillerende agenten een auto laag vliegen over de Rijksweg A 2. Na metingen liepen de snelheid op tot 180 kilometer per uur. Een gemiddelde snelheid werd gemeten op 164 kilometer per uur en de 39-jarige automobilist uit Utrecht werd staande gehouden. Hij kon zijn rijbewijs afgeven aan de agenten.

Onder invloed

NIEUWEGEIN- Op zondagavond werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Omstreeks 18.30 uur zag een getuige de 64-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn slingerend rijden over de S Gravenhoutseweg. De politie werd gewaarschuwd en de man werd aangehouden. Op het bureau blies hij 640 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Onder invloed na aanrijding

NIEUWEGEIN- Op zondagavond vond er een verkeersongeval plaatst waarbij een bromfietser gewond raakte. Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat op Symfonielaan een aanrijding had plaatsgevonden tussen een bromfietser en een auto. De bestuurder van de bromfiets, 22-jaar uit Nieuwegein, stapte vervolgens in de auto van de veroorzaker van de aanrijding. De politie werd gewaarschuwd en zag op de Slyterslaan de auto rijden. De bestuurder, 46-jaar afkomstig uit Nieuwegein, bleek onder invloed van alcohol. Op het bureau blies hij 1165 ug/l. De bromfietser was door de aanrijding gewond geraakte en werd aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.