Politie Amsterdam-Amstelland

Grootscheepse inval discotheek

26-5-2003. Vannacht rond halftwee heeft de politie een grootscheepse inval gedaan in een discotheek aan het Rembrandtplein. Hierbij werden 13 personen aangehouden in verband met handel en bezit van harddrugs. Daarnaast werden tientallen wikkels cocaïne en ruim 150 pillen en buisjes GHB aangetroffen en in beslag genomen. Bij deze uitgebreide actie waren 200 politiemensen betrokken.

Bij de politie was informatie binnengekomen dat in de bewuste discotheek met name op zondagavond en nacht verdovende middelen zouden worden verhandeld en gebruikt. Uit observaties van het HIT-team (Horeca Interventie Team) bleek dat die informatie klopte. Het ging met name om handel in en gebruik van cocaïne, XTC en GHB.

Drugshonden
Tijdens de inval, die overigens rustig verliep, werden drugshonden ingezet. Bij het verlaten van de dansgelegenheid werden bezoekers door de speurneuzen besnuffeld. Als de honden aansloegen, vond een uitgebreide fouillering plaats. Enkele bezoekers die verdovende middelen weggooiden werden direct aangehouden door politiemensen in burger, die al in de discotheek aanwezig waren. Toch werden aanzienlijke hoeveelheden verdovende middelen op de grond aangetroffen, die door bezoekers op de grond werden gegooid bij het zien van politie.

Alle verdachten zijn naar een politiebureau overgebracht en ingesloten. Zes van hen zitten nog vast. Vandaag wordt bekeken of er bestuurlijke maatregelen getroffen worden tegen de uitgaansgelegenheid. Meer grote acties door het HIT-team worden niet uitgesloten.

---

Rijgedrag doet chauffeur das om

26-5-2003. Zaterdagavond rond halftwaalf werd een taxichauffeur met opmerkelijk rijgedrag aan de kant gezet door de politie. Zo verleende hij geen voorrang, negeerde een rood verkeerslicht en ging met te hoge snelheid door de bocht. Tijdens de ademanalyse blies de man 955 ug/l (2,2 promille). Dat is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
---

Gevaarlijke medicijnen verloren

26-5-2003. Afgelopen donderdagmiddag heeft iemand 40 gevaarlijke pillen verloren op de route De Boelelaan/Ferdinand Bolstraat. Het gaat hier om 4 strips met elk 10 pillen symoron (methadon). Inname van de tabletten kan zeer ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. De pillenstrips zaten in een klein doorzichtig plastic zakje met daarop een stickertje met patiëntgegevens. Indien u de pillen gevonden heeft, wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met het wijkteam Ferdinand Bolstraat, onder telefoonnummer: (0900) 8844.
---

Bromfietser zwaargewond
26-5-2003. Zaterdagmiddag rond kwart voor vijf is een 30-jarige bromfietster ernstig gewond geraakt bij een inhaalmanoeuvre op de Stommeerweg te Aalsmeer. Zij raakte de zijkant van een tegemoetkomende autobus. Hierbij ging haar helm af. Bij de val liep zij hersenletsel op. Personeel van de traumaheli heeft haar gestabiliseerd voordat ze naar een ziekenhuis werd overgebracht. Het slachtoffer is op de intensive care opgenomen maar verkeert buiten levensgevaar. De ongevallendienst heeft een technisch onderzoek ingesteld. Twee gewonden bij schietpartij

26-5-2003. Zaterdagavond kort voor elf uur heeft een schietpartij plaatsgevonden in de flat Groeneveen in Amsterdam Zuidoost. Twee mannen raakten hierbij lichtgewond. Eén van hen is in een ziekenhuis opgenomen. Twee mannen, waaronder één van de slachtoffers, zijn aangehouden. Vermoedelijk is een ruzie de aanleiding voor het schietincident. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
---

Gesluierde vrouwen plegen overval

26-5-2003. Zaterdagmiddag rond tien over twaalf werd een gewapende overval gepleegd op een winkel in huishoudelijke artikelen aan de Johan Huizingalaan door twee gesluierde vrouwen.Alleen hun ogen waren zichtbaar. Enkele personeelsleden werden met vuurwapens bedreigd. Zij werden gedwongen geld af te geven. Met geld en enkele goederen maakten de dames zich uit de voeten. De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan.

---