Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 26-05-2003
Persberichten maandagmorgen
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Jonge brandstichters

ASSEN - De politie van Assen heeft zondagmiddag twee jeugdige inwoners (de juiste leeftijd is niet bekend, maar ze zijn jonger dan twaalf jaar) van de wijk Peeloo thuis opgezocht. Ze worden ervan verdacht betrokken te zijn bij brandstichting in een noodlokaal van een school aan de Scharmbarg in Assen. De brandweer moest er aan te pas komen om te voorkomen dat het hele lokaal een prooi van de vlammen werd. Volgens omstanders zouden spelende kinderen een brandende zakdoek in het plaatwerk hebben gestopt.

Drank en verkeer

SPIER - KLAZIENAVEEN - VEENOORD

Een 62 jarige automobilist uit Zuidveld raakte zondagavond bij de afslag Spier van de A28 van de weg en kwam met zijn auto in de bebossing terecht. Een adamanalyse wees uit, dat hij met ondeveer 0,9 promille alcohol achter het stuur had gezeten. De man kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

Een 58 jarige bestuurder uit Zwartemeer verloor zondagavond op de Langestraat in Klazienaveen de controle over zijn auto en botste tegen een lantaarnpaal. Hoewel de man in eerste instantie verder was gereden, begaf zijn auto het in de buurt van zijn woonplaats. Bij de ademanalyse scoorde de man bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Het kost hem voorlopig zijn rijbewijs en hij mag zich voor de rechter verantwoorden.

Een 29 jarige automobilist uit Erica liep zondagavond tegen de lamp bij een controle op de Trekkenweg in Veenoord. Hij kwam op bijna 1 promille. Hij is genoteerd voor snelrecht.

Tasjesroof

ASSEN - Een 36 jarige inwoner van Haarlem heeft zondagavond bij de politie aangifte gedaan van het feit dat hij op de Balkenweg in Assen van zijn tas is beroofd door twee mannen die hem op de fiets voorbij kwamen. De man die achterop zat zou de tas uit de handen van de aangever hebben gegrist. In de tas o.a. een laptop computer en een portemonnee met daarin treinkaartjes. Volgens de aangever ging het bij de daders om twee blanke mannen van een jaar of 25. De man achterop de fiets droeg een zwart trainingsjasje met witte letters of een streep op de mouw.

School dupe van vernieling

COEVORDEN - Een schoolgebouw aan de Van Heeckerenlaan in Coevorden heeft het afgelopen weekeinde forse waterschade opgelopen. Onder meer de mediatheek is zwaar getroffen. Computers en boeken zijn ernstig beschadigd. Het onderzoek wees uit dat de toilletten en de wasbakken op de eerste verdieping waren dichtgestopt met toiletpapier. In het schoolgebouw is vrijdagavond /nacht een filmmarathon gehouden. De vernieling levert de school een enorme kostenpost op die niet verzekerd is. Getuigen worden verzocht de politie te bellen