Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 mei 2003 Jan Camphuis: 053-4555588

Onder invloed aanrijding veroorzaken 03-068522
Borne, A35 / Borne West
Zondag 25 mei, omstreeks 06.20 uur Een 19 jr. automobilist uit Oldenzaal verloor op de A35 ter hoogte van de afrit Borne West, de macht over het stuur van de auto waarin hij reed. Na diverse stuurcorrecties kwam hij tegen de vangrail tot stilstand.Het bleek dat de 19 jr. ook te diep in het bekende glaasje had gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau waar de ademanalyse 1 promille uit wees. Pv wordt opgemaakt. Tevens bleek dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs. Ook hiervoor kan hij een proces-verbaal tegemoet zien.

Inhaalmanoeuvre met hoge snelheid, rijbewijs ingevorderd. 03-068690
Hengelo, A35 / afslag Delden
Zondag 25 mei, omstreeks 19.20 uur Werd een aanrijding gemeld op de A35 ter hoogte van de afslag Delden, waarbij meerdere auto's betrokken waren. Ter plaatse werd door getuigen verklaard dat de bestuurder van een rode auto met hoge snelheid, komende uit de richting Almelo, een aantal auto's passeerde en daarbij probeerde in te voegen om rechtsaf de afrit naar Delden op te rijden. Vermoedelijk door de te hoge snelheid mislukte dit en kwam de bestuurder van deze rode auto, een 19 jr. Almeloer in aanrijding met een tweetal andere voertuigen.De 19 jr. is meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring Gezien het gebeuren is besloten om zijn rijbewijs in te vorderen en proces-verbaal van het geheel wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-068704
Zenderen / Borne, Zenderensestraat / Bornsestraat Zondag 25 mei, omstreeks 20.45 uur Werd een 41 jr. uit Eibergen gecontroleerd tussen Zenderen en Borne. Hij bleek te veel alcoholhoudende dranken te hebben genuttigd en werd daarvoor aangehouden. De ademanalyse aan het bureau wees 0,77 promille uit en pv wordt opgemaakt.

Geheime zender uit de lucht
03-068547
Goor, Dr. JH ten Boschstraat
Zondag 25 mei, in de loop van de morgen In samenwerking met de radiocontroledienst, het agentschap Telecom, werd de geheime zender "Shag-Shag" uit de lucht gehaald. De apparatuur is inbeslaggenomen en tegen een 33 jr. inwoner van Rijssen die achter de knoppen zat, wordt proces-verbaal opgemaakt. Snelheidpirate is rijbewijs kwijt 03-068753
Hengelo, A35
Zondagavond 25 mei
Werd met behulp van de videoauto van de politie Twente geconstateerd dat een 32 jr. automobiliste uit Borne, met veel te hoge snelheid over de A35 reed.O.a. werd geconstateerd dat zij, daar waar 70 is toegestaan, met een snelheid reed van 138 km per uur. Ook werd gezien dat zij onder het rijden meer aandacht had voor de passagier die naast har zat, dan voor de rest van het verkeer op de weg. Dit laatste werd later ook door haar zelf gezien op de haar getoonde video. Haar rijbewijs is ingevorderd, hetgeen zij na het zien van de videobeelden ook wel begreep.

Aangifte diefstal auto, met auto eenzijdige aanrijding 03-068717 / 03-068063
Nijverdal, van der Muelenweg de diefstal en Wierden, Nijverdalsestraat de aanrijding Aanrijding was nacht van vrijdag op zater5dag jl. de diefstal dus daarvoor Kwam zondagavond een 34 jr. Nijverdaller aan het bureau in Almelo, die aangifte wilde doen van diefstal van zijn grijze Ford Ranger.Hij was gebeld door een vriend van hem die vertelde dat hij had gehoord dat in de nacht van vrijdag op zaterdag iemand met de Ford Ranger tegen de boom was gereden op de Nijverdalsestraat In Wierden.Toen zijn vriend hem dit had verteld was de 34 jr. gaan kijken en had inderdaad geconstateerd dat de auto was verdwenen. Hij had dit nog niet eerder bemerkt, omdat hij volgens eigen zeggen het gehele weekend met griep in bed had gelegen. Hij had nu het vermoeden dat de auto was gestolen en dat er daarna een aanrijding mee was geweest.Bleek dat er inderdaad in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.25 uur door surveillerende politiemensen een grijze Ford Ranger in de sloot was aangetroffen langs de Nijverdalsestraat in Wieden. Een onderzoek naar de bestuurder had nog niets opgeleverd.Aangifte van de 34 jr. is opgenomen en een onderzoek wordt ingesteld.De politie wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer kunnen vertellen van de aanrijding in de nacht van vrijdag op zaterdag langs de Nijverdalsestraat in Wierden.

Inbraak in bedrijf
03-068781
Enter, Oude Deldenseweg
Maandag 26 mei, omstreeks 03.50 uur Werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Oude Deldensestraat in Enter. Was een alarmmelding geweest en de eigenaar was snel ter plaatse gekomen en had nog net een auto zien wegrijden. Bleek dat een ruit van de voordeur eruit was gehaald en dat een aantal ruiten van vitrines waren vernield. Weggenomen waren in ieder geval een groot aantal mobile telefoons en video en fotocamera's. De exacte schade en waarde zijn nog niet bekend.

Onder invloed drugs? en veroorzaken aanrijding 03-068740
Enschede, Gronausestraat / Oostweg / Euregioweg Zondag 25 mei, omstreeks 22.50 uur Vond op de kruising een aanrijding plaats. Getuigen gaven aan dat, terwijl zij voor het rode verkeerslicht stonden te wachten, zij vanuit de richting Enschede werden ingehaald door een auto. Dit ging met hoge snelheid. Toen de bestuurder van deze auto moest uitwijken voor een tegenligger, moest hij vol in de remmen en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. De bestuurder liep daarop bij de auto weg. De ter plaatse gekomen politiemensen roken een sterke weedlucht in de auto. Deze werd afgesleept.Ongeveer 20 minuten later meldde de bestuurder, een 20 jr. Enschedeer zich aan het bureau. Ook bij hem werd een sterke weedlucht geconstateerd en hij had bloeddoorlopen ogen. Met zijn toestemming werd door de gemeentearts een bloedproef afgenomen.Omdat de 20 jr. recidivist is, werd zijn rijbewijs ingevorderd.Pv wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed, met ontzegging 03-068551
Enschede, Keppelerdijk
Zondag 25 mei, omstreeks 11.10 uur Werd een 30 jr. Enschedese automobilist gecontroleerd op de Keppelerdijk in zijn woonplaats. Bleek dat hij behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken en hiervoor werd hij aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1,69 promille uit.Ook kwam vast te staan dat de 30 jr. niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, omdat deze ongeldig is verklaard, daarnaast reed hij in een auto, terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd.De nodige pv's zullen worden opgemaakt.

Aanhoudingen na inbraak in leegstaand pand 03-068733
Enschede, Keperstraat
Zondag 25 mei, omstreeks 22.10 uur Werd gemeld dat er werd ingebroken in ene woning aan de Keperstraat te Enschede. Bleek te gaan om een leegstaande woning. Een raam was opengebroken en op de zolder van de woning werden een tweetal personen aangetroffen. Aangehouden werden een 32 jr. Enschedeer en een 16 jr. Enschedese. Zij zijn overgebracht naar het bureau waar bleek dat de 32 jr. nog werd verdacht van meerdere zaken, o.a. kon hij worden aangehouden in verband met het verduisteren van een viertal schilderijen in Almelo. Hij is in opdracht van de officier van justitie in verzekering gesteld en opgesloten.De 16 jr. is omstreeks 00.15 uur na het afleggen van een verkalring naar huis gebracht.