Politie Hollands Midden
Datum: 26 mei 2003

(


Snelheidscontrole Katwijk

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam van Politie Hollands Midden heeft zondag 25 mei een snelheidscontrole gehouden op de N206 bij Katwijk. Op dit stuk mag 100 km/uur gereden worden. Er werden 3000 passanten gecontroleerd. 148 bestuurders hielden zich niet aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 148 km/uur.




Politie houdt schutter aan Hillegom

De politie heeft op vrijdag 23 mei een 33-jarige man uit Hillegom aangehouden. De man wordt ervan verdacht in Hillegom meerdere malen in de lucht te hebben geschoten. Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat er een gewapende man was gezien op het Henri Dunantplein. Vervolgens zou deze zijn weggegaan naar het park bij de Zanderij. De politie heeft vervolgens het park afgezet, een helikopter heeft vanuit de lucht de omgeving afgezocht. Agenten hebben met twee politiehonden het park doorzocht. De gewapende man werd echter niet meer aangetroffen De zoekactie werd om 20.35 uur gestaakt.
Rond 20.45 uur kreeg de politie de melding dat een man met hetzelfde signalement als bij de eerste melding per fiets schietend door de Prins Hendrikstraat reed. De politie heeft de man vijf minuten later weten te overmeesteren in de tuin van het gemeentehuis. De politie vond het pistool vlakbij in de bosjes terug. Ook bleek de man munitie bij zich te hebben. De man moet vandaag voor de rechter-commissaris verschijnen.


Onder invloed rijden ( 8x) Noordwijk

Bij een alcohol- en bromfietscontrole in Noordwijk werden van vrijdag 23 op zaterdag 24 mei 8 bestuurders van bromfietsen en auto's aangehouden. De blaasproef op straat gaf aan dat zij vermoedelijk te veel drank op hadden. Aan het bureau werd van hen een ademanalyse afgenomen. De uitslag daarvan varieerde van 250 ug/l tot 785 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Tijdens de controle kon van één van de verdachten nog openstaande boetes ten bedrage van E 484,99 geïnd worden. De politie maakt tegen alle verdachten proces-verbaal op. Verder zijn er pv's opgemaakt voor het niet dragen van de helm (4x), niet verzekerd zijn (2x), constructiesnelheid (10x), defect achterlicht (1x), blauw licht voeren ipv wit of geel licht (1x), oranje plaat (2x), geen bromfietscertificaat (3x). In totaal werden tijdens de controle 290 mensen gecontroleerd.


Onder invloed rijden (2x) Lisse

De politie hield op zaterdag 24 mei rond 03.20 uur aan het Blokhuis een 28-jarige automobilist uit Lisserbroek aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademenanalyse was 630 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Rond 16.50 uur hield de politie op de Delfweg een 49-jarige bromfietser uit Lisse aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 600 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbraak woning Oegstgeest

Tussen zondag 25 mei omstreeks 23.00 uur en maandag 26 mei 04.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Borneostraat. Toegang tot de woning werd verschaft door het openbreken van de achterdeur. Weggenomen werd een portemonnee rijbewijs en bankpasjes.


Geweld Rijnsburg

Op zaterdag 24 mei omstreeks 23.20 uur is de politie ter plaatse geweest bij een vechtpartij op de Sandtlaan. Ter plaatse bleek dat twee groepen jongeren met elkaar op de vuist waren gegaan. Over een weer waren er wat klappen gevallen, aanleiding hiervan bleek onduidelijk. Een 18-jarige man uit Rijnsburg liep een hoofdwond op en een 16-jarige man uit Katwijk liep letsel aan zijn neus op. Geen van de mannen wenste aangifte te doen.


Rijden onder invloed Lisse

Op zondag 25 mei omstreeks 00.50 uur zag de politie dat een 17-jarige bestuurder van een bromfiets uit Lisse tussen de afzetting bij wegwerkzaamheden wilde oversteken op de Westelijke Randweg. Na controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 540 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.


Aanrijding Katwijk

Een 8-jarig jongetje uit Katwijk werd op vrijdag 23 mei rond 15.20 uur op de kruising Hoorneslaan met de Biltlaan aangereden door een 60-jarige automobiliste uit Katwijk. Het jongetje reed op zijn fiets vermoedelijk door het rode verkeerslicht. Het jongetje liep een gebroken sleutelbeen op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Onder invloed van alcohol met auto tegen boom Katwijk

Een 53-jarige vrouw uit Katwijk reed op zaterdag 24 mei rond 01.15 uur op de Koningin Julianalaan met haar auto tegen een boom. De vrouw verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het LUMC. Daar constateerde men in ieder geval een hersenschudding bij de vrouw. De politie liet van de vrouw een bloedproef afnemen voor onderzoek naar het alcoholpromillage in het bloed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.


Aanrijding Katwijk

Een 8-jarig jongetje uit Katwijk stak op zaterdag 24 mei rond 16. 25 uur plotseling de Secretaris Varkevisserstraat over. Een 40-jarige automobilist uit Katwijk wist het jongetje niet meer te ontwijken. Bij de aanrijding die volgde brak het jongetje zijn been. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Aanrijding Voorhout

Een inhaalmanoeuvre leidde op vrijdag 23 mei rond 15.15 uur op de Leidsevaart tot een aanrijding waarbij een 65-jarige automobilist uit Bergschenhoek en een 36-jarige motorrijder uit Noordwijk betrokken waren. De automobilist haalde een voor hem rijdende tractor in op het moment dat de motorrijder hem al te dicht was genaderd. Bij de aanrijding die volgde liep de motorrijder rug- en nekletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC.


Onder invloed rijden Voorhout

De politie hield op zaterdag 24 mei rond 02.40 uur op de Jacoba van Beierenweg een 42-jarige automobilist uit Amsterdam aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Aan het bureau lukte het de verdachte niet om een goede ademanalyse af te leggen. De politie liet vervolgens een bloedproef van de verdachte af nemen. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Aanrijding onder invloed Leiden

Een 49-jarige automobilist uit Leiden veroorzaakte op vrijdag 23 mei rond 19.50 uur onder invloed van alcohol op de kruising Haagweg met De Genestetstraat een aanrijding. Hij botste tegen een 19-jarige automobilist uit Leiden. Agenten die er bij kwamen roken een stevige alcohollucht en namen de veroorzaker meer voor het afleggen van een ademanalyse. De uitslag daarvan was 725 ug/l. ( limiet is 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in. Ook maakt zij proces-verbaal tegen hem op ook voor het rijden zonder verzekering en geldige APK.


Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op zaterdag 24 mei rond 02.45 uur op de Kanaalweg een 33-jarige automobilist uit Leiden aan. Agenten verdachten de man er van onder invloed van alcohol zijn auto te besturen. Een inzittende, een 29-jarige man uit Leiderdorp, dacht zich er mee te moeten bemoeien. Hij maakte het de agenten lastig en beledigde ze. De agenten hielden hem vervolgens eveneens aan. Beiden werden overgebracht naar het bureau. De uitslag van de ademanalyse van de 33-jarige man was 465 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.


Inbraak woning Leiden

Tussen zaterdag 24 mei 21.30 uur en zondag 25 mei 00.00 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een woning aan de Maredijk. Toegang tot de woning werd verschaft door het openbreken van een slaapkamerraam. Weggenomen werden sieraden.


Rijden onder invloed Leiden

Op zaterdag 24 mei omstreeks 23.55 uur zag de politie een 26-jarige bestuurder uit Leiden met hoge snelheid en zonder verlichting over de Lammeschansweg rijden. Daarbuiten haalde de bestuurder diverse voertuigen rechts in. Na controle bleek dat de bestuurder onder invloed te zijn. Uit ademanalyse bleek de bestuurder een uitslag te hebben van 415 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg hiervoor proces-verbaal een rijverbod van 3 uur, alsmede proces-verbaal voor de verkeersovertredingen.


Rijden onder invloed Leiden

Op zondag 25 mei omstreeks 01.20 uur controleerde de politie, tijdens een verkeerscontrole een 51-jarige bestuurder uit Leiden op de Morsweg. Bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. De uitslag van de ademanalyse bleek 335 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg hiervoor proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur. Ook werd een 18-jarige bestuurder van een bromfiets uit Zoeterwoude-Dorp gecontroleerd. De uitslag van de ademanalyse bleek 625 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg hiervoor proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Ook kreeg de man een proces-verbaal voor een te hoog vermogen voor zijn bromfiets.


Rijden onder invloed tijdens aanrijding Leiden

Op zondag 25 mei omstreeks 18.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Voorschoterweg met de Churcillaan. Een 33-jarige bestuurder uit Rijnsburg sloeg rechtsaf. Hij liet hierbij de hem tegemoetkomende 69-jarige fietser uit Voorschoten, die op het naast de rijbaan gelegen fietspad niet voorgaan. Hierdoor ontstond er een aanrijding. De bestuurder van de auto bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 530 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg hiervoor proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. De fietser liep bij deze aanrijding schaafwonden op.


Politie houdt verdachten van inbraak aan Leiden

De politie hield op zaterdag 24 mei rond 03.15 uur op de hoek van de Rooseveltstraat met het Vijf Meiplein twee Leidenaars van 18 jaar aan. De twee waren op een scooter op de vlucht geslagen nadat ze door de agenten op heterdaad waren betrapt bij een inbraak in een computerwinkel aan het Vijf Meiplein. Op hun vlucht gooiden ze een gestolen computer en halter (drumm bell) weg. Surveillerende agenten zagen dat er ruiten van een supermarkt aan het Vijf Meiplein waren vernield. Op het moment dat zij een onderzoek instelden hoorden ze glasgerinkel. Dit geluid bleek van brekend glas van de computerwinkel te zijn. De agenten snelden er op af en zagen de twee hals over kop op de scooter stappen en wegrijden. Met de ingeroepen hulp van een surveillance auto konden de twee even later in de kraag worden gevat. Het bleek dat zij ook de ruiten van de supermarkt vernield hadden. Daar werd echter niets gestolen. Bij één van de verdachten werden ook nog twee Mercedes emblemen aangetroffen. Deze bleken te zijn gestolen van een aan het Bevrijdingsplein geparkeerde taxi. De politie stelt een nader onderzoek in.


Inbraak in woning Leiden

In de middag van zaterdag 24 mei werd er ingebroken in een woning aan de 1e Binnenvestgracht. Om binnen te komen werd een deur geopend vermoedelijk door via de brievenbus het deurslot te ontgrendelen. Uit de woning is een laptop en een mobiele telefoon gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


Politie houdt verdachten van inbraak aan Voorschoten

De politie hield op vrijdag 23 mei rond 17.00 uur op de Leidseweg een 43-jarige vrouw uit Mannheim en een 22-jarige man uit Spijkenisse aan. Beiden worden er van verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Leidseweg. Er waren goederen in de woning klaar gezet om mee te nemen. Zover kwam het niet door vermoedelijk het op tijd ingrijpen van surveillerende agenten. Dezen reden voorbij een aan de Leidseweg geparkeerde auto waarin de man zat. Hun intuïtie zei dat er iets niet in de haak was, waarop de agenten terugkeerden. De man was inmiddels verdwenen. De autosleutels zaten nog in het contact. Toen zij de omgeving afzochten naar de man zagen zij hem met een vrouw op de Leidseweg lopen. Daar werden ze staande gehouden. De man gooide snel iets weg in de struiken. Het ontging de agenten niet en zagen dat het hier ging om een busje met traangas. De man en vrouw werden vervolgens voor dit feit aangehouden. Een buurtbewoner sprak de agenten vervolgens aan dat hij de auto waarin de man had gezeten had zien wegkomen bij een woning aan de Leidseweg. De agenten stelden vervolgens een onderzoek in bij de woning en kwamen tot ontdekking dat er was ingebroken. Diverse goederen stonden klaar voor transport. De twee werden vervolgens ingesloten en verhoord. Op maandag 26 mei worden zij voorgeleid bij justitie.

Bromfietscontrole Leiden/Voorschoten
De politie van Leiden-Voorschoten heeft afgelopen weekend een bromfietscontrole gehouden. Van vrijdag 23 op zaterdag 24 mei werd van 19.00 tot 03.00 uur gecontroleerd op het Tromplein in Voorschoten en de Lammenschansweg en het Stationsplein in Leiden. Er werden 32 bestuurders gecontroleerd en 34 bekeuringen uitgeschreven voor voornamelijk het overschrijden van de constructiesnelheid, het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, het niet in het bezit zijn van een certificaat en het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.
Van zaterdag 24 op zondag 25 mei werd van 22.00 tot 06.00 uur gecontroleerd op de Lammenschansweg, de Morssingel en de Haagweg in Leiden. Er werden 33 bestuurders gecontroleerd en 37 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere het overschrijden van de constructiesnelheid, het rijden zonder de veiligheidshelm, het onverzekerd rondrijden en het niet in het bezit zijn van een bromfietscertificaat.Tevens werden vijf brom-/snorfietsbestuurders aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Vier van hen bleken in overtreding en kregen een proces verbaal. De hoogstgemeten waarde was 625 ug/l terwijl 220 de limiet is. Deze bestuurder kreeg direct een dagvaarding mee.

Aanhouding na mishandeling Leiden
De politie heeft op zondag 25 mei omstreeks 04.15 uur een 18-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 21-jarige man uit Leiderdorp. De twee zouden in een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt een woordenwisseling hebben gehad wat buiten op de hoek met de Lammermarkt ontaardde in de mishandeling. De Leiderdorper werd in het gezicht geslagen waarna hij viel. Vervolgens werd er tegen zijn hoofd geschopt. Een getuige heeft vervolgens de verdachte weggetrokken waarna de verdachte is weggelopen. De politie kon hem kort daarop op aanwijzen aanhouden. De Leiderdorper liep een dik oog en letsel aan een kaak op en een lichte hersenschudding.


Ongeval na negeren wegafzetting Zoeterwoude-dorp

Drie bromfietsers negeerden op zaterdag 24 mei rond 01.30 uur een wegafzetting op het fietspad langs de Provincialeweg N206. Enkele honderden meters verder reden een 19-jarige jongen en een 17-jarige jongen, beiden uit Leiden in het afgegraven gedeelte van het fietspad. Beiden kwam met hun bromfiets hard ten val. De derde bromfietser wist te voorkomen dat ook hij in het afgegraven gedeelte terechtkwam. De 19-jarige jongen werd met diverse verwondingen in het gezicht overgebracht naar het LUMC.


Onder invloed rijden Alphen aan den Rijn

De politie hield op vrijdag 23 mei rond 23.00 uur op de Paradijslaan een 31-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Bij het inparkeren reed hij tegen een andere geparkeerde auto aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 515 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De verdachte betaalde direct een boete van E 350,00.


Inbraak in woning Alphen aan den Rijn

In de avond van vrijdag 23 mei werd er ingebroken in een woning aan de Preludeweg. Om binnen te komen werd een klein raampje opengebroken en ingeklommen. Uit de woning werd een computer, een flatscreen, een digitale fotocamera, geld en drank gestolen. De politie stelt een nader onderzoek
in.


Onder invloed rijden Ouderkerk aan den IJssel

De politie hield op zaterdag 24 mei rond 16.50 uur op de Kerkweg een 74-jarige automobilist uit Ouderkerk aan den IJssel aan. De man werd er van verdacht onder invloed van alcohol zijn auto te hebben bestuurd. De uitlag van de ademanalyse was 415 ug/l. ( limiet is 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Aanrijding met onder invloed rijden Krimpen aan de Lek

Op de Dorpsstraat ontstond op zaterdag 24 mei rond 19.25 uur een lichte aanrijding tussen een automobilist en een 28-jarige bromfietser uit Krimpen aan de Lek. Het bleek dat de bromfietser onder invloed van alcohol verkeerde. Agenten hielden de man hierop aan. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 620 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Onder invloed rijden Schoonhoven
De politie hield op zaterdag 24 mei rond 01.45 uur op de mr. Kesperstraat een 28-jarige automobilist uit Schoonhoven aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De uitslag van de ademanalyse was 570 ug/l. (limiet is 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Inbraak woning Gouda

Op zaterdag 24 mei tussen 03.00 uur en 22.00 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden in een woning aan de Prins Hendrikstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door het openbreken van de deur. Woning werd doorzocht. Weggenomen werd een DVD-speler, geld en waardebonnen.


Inbraak woning Gouda

Heeft er tussen zaterdag 24 mei omstreeks 20.00 uur en zondag 25 mei omstreeks 01.45 uur een inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Bleysstraat. Toegang tot de woning werd verschaft door middel van het openbreken van de deur. Weggenomen werd een fototoestel, minidisk en een spelcomputer.




Onder invloed Gouda

Op zaterdag 24 mei omstreeks 23.00 uur hield de politie een alcoholcontrole op de Goverwellesingel. De politie hield een 30-jarige bestuurder uit Rijswijk staande. Na ademanalyse bleek de bestuurder een uitslag te hebben van 550 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg hiervoor proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur. Een 31-jarige bestuurder uit Alphen aan den Rijn had een uitslag van de ademanalyse van 435 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Onder invloed Bodegraven

In de nacht van zaterdag 24 mei op zondag 25 mei heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Broekveldselaan. Tijdens deze controle werden er 290 personen gecontroleerd. Een 24-jarige bestuurder uit Bodegraven had een uitslag van de ademanalyse van 315 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Een 18-jarige bestuurder van een bromfiets uit Zwammerdam had een uitslag van de ademanalyse van 330 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Ook kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden zonder helm. Verder werden nog 2 processen-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder helm.


Inbraak woning Nieuwerkerk aan den Ijssel

Tussen zaterdag 24 mei omstreeks 21.00 uur en zondag 25 mei omstreeks 01.00 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan het Hertekruid. Toegang tot de woning werd verschaft doormiddel van het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning. Weggenomen werden autosleutels. Hiermee heeft men de auto die aan de voorzijde van de woning stond weggenomen.


Beroving Zevenhuizen

Op zondag 25 mei omstreeks 04.00 uur stond een 20-jarige man uit Gouda te bellen op de parkeerplaats van een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg. Op het moment dat hij stond te bellen werd zijn mobiele telefoon uit zijn handen gegrist. De dader stapte in een donkere VW Golf en reed hierop weg.


Onder invloed Waddinxveen

Tijdens een alcoholcontrole, controleerde de politie een 48-jarige bestuurder uit Boskoop. Uit ademanalyse bleek een uitslag van 935 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 11 uur.







Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --