Lijst Pim Fortuyn


Subsidie Internetsite en Forum

Zoals ik heb begrepen uit publicaties van leden en niet-leden is het nog niet duidelijk hoe subsidies en beleid ten aanzien van de internetsites is geregeld. Een lid uit Limburg die op de ALV van 21 mei vragen stelde over dit onderwerp meende niet het bestuur te moeten raadplegen over dit onderwerp maar dit onderwerp in een open brief aan een honderdtal leden en niet-leden te moeten verspreiden.

Om de zaak zo duidelijk mogelijk te maken zal ik de vraag in twee delen opsplitsen;

A. De subsidie

B. De toegang van het Forum

De subsidie

De subsidie voor de internetsite van de LPF is opgebouwd uit twee bestanddelen. Het eerste bestanddeel is de informatievoorziening aan de leden, deze is subsidiabel mits niet beschikbaar voor niet-leden. Het tweede bestanddeel is ledenwerving die niet subsidiabel is. Om een zo groot mogelijk deel van de site subsidiabel te houden is besloten het forum in een afgesloten vorm neer te zetten. Het forum moet volgens het bestuur fungeren als bron van ideeën en als discussieplatform en niet als broedplaats voor onrust. Dat was te meer een reden om niet meer met aliassen te werken maar daaraan gekoppeld ook de naam van het betreffende lid te koppelen, immers als je goede bedoelingen hebt zou dit geen probleem moeten zijn. Ieder lid is natuurlijk vrij om buiten het door de partij geboden forum zelf een forum op te richten.

De toegang van het Forum

De toegang tot het forum is om bovenstaande subsidiaire redenen gesloten voor niet-leden. Buiten de subsidie reden is dit mede besloten om het karakter van het forum te bepalen. Het forum dient volgens het bestuur als ontmoetingsplaats voor leden, waar leden met elkaar kunnen discussiëren, ideeën kunnen bespreken, proefballonnen kunnen oplaten en per onderwerp kunnen deelnemen aan denktanks. Dit alles in de beslotenheid van de vereniging zonder hinderlijke bemoeienis van niet-leden.

Heeft u vragen over dit onderwerp?

Stuur dan een E-mail naar media@lijstpimfortuyn.nl onder vermelding van lidnummer en naam.

Ruud Both

Namens het bestuur