Gemeente Nijmegen

Jasmijn winnaar Lokaal Compliment

Vrijdag 23 mei heeft wethouder Van Rumund in wijkcentrum de Klokketoren het Lokaal Compliment uitgereikt aan Jasmijn. De prijs van
1.250,- is bedoeld om aan te geven hoe belangrijk en waardevol vrijwilligersorganisaties en de vrijwilligers in en voor de stad zijn. Jasmijn is een samenwerkingsproject tussen onder andere het Asielzoekerscentrum, basisschool de Muze, KION, vluchtelingenorganisaties en de gemeente op het LIMOS-terrein, en heeft tot doel om de sociale cohesie tussen het Asielzoekerscentrum en de buurt te bevorderen.

De tweede prijs is voor de VVN, Stichting voor Vluchtelingen en Nieuwkomers en de derde prijs voor Unitas werklozencentrum. Er is ook een aanmoedigingsprijs voor de Klaaswinkel van de ontmoetingskerk in Dukenburg. Zij houden zich bezig met het inzamelen en de opslag van goederen om daarmee anderen te helpen die het niet zo breed hebben.

De geldprijzen voor het Lokaal Compliment zijn weer beschikbaar gesteld door de Rabobank die daarmee het vrijwilligerswerk wil ondersteunen.

Het thema dit jaar is: hoe bereik ik de "nieuwe vrijwilliger". Ruim 30 organisaties doen vandaag mee aan de workshops die variëren van hoe presenteer ik mijn organisatie succesvol, hoe richt ik heel praktisch een stand in tot aan hoe kan ik in dichtvorm aangeven wat we als organisatie willen.

De jury bestaat uit Mieke van de Hout (Vrijwilligerscentrale), Gerard Hachmang (Gelderlander) en Peter Sinia (Rabobank Nijmegen). Zij is verheugd over het flinke aantal inzendingen, maar merkt ook op dat er nog wat te winnen is richting de "nieuwe vrijwilliger". Volgens de jury speelt Jasmijn duidelijk in op de nieuwe vrijwilliger en wat het project die nieuwe vrijwilliger kan bieden.