Gemeente Zevenaar

Infopagina week 22, 2003

INHOUD INFO WEEK 22 (25 t/m 31 mei 2003)

GEMEENTELIJKE BELASTINGEN 2003

Voor de met dagtekening 28 februari 2003 opgelegde aanslagen gemeentelijke belastingen over 2003 geldt als laatste vervaldatum 30 april 2003. Voor de nog openstaande posten zijn hiervoor de aanmaningen d.d. 16 mei 2003 verstuurd. Gewezen wordt op het volgende.

Niet betaalde aanmaningskosten
Na het verzenden van de aanmaningen zijn alsnog veel betalingen gedaan. Echter een aantal belastingschuldigen is vergeten de kosten van de aanmaning te voldoen. Aangezien op de ontvangen betaling eerst de aanmaningskosten worden afgeboekt, blijft bij die mensen een belastingschuld openstaan van 4,- of meer. Vindt niet alsnog betaling van dit bedrag plaats, dan zal hiervoor een dwangbevel, met minimaal 23,- extra kosten, volgen.
Tot 7 juni 2003 hebt u de gelegenheid om de verschuldigde aanmaningskosten te voldoen en dus het uitvaardigen van een dwangbevel te voorkomen.

Dwangbevelen
In de 2^e helft van juni 2003 zullen de dwangbevelen worden uitgevaardigd. De kosten van het betekenen van een dwangbevel bedragen minimaal 23,- welke door de belastingschuldige moeten worden betaald. Hebt u nog niet (alles) betaald, dan hebt u tot 7 juni 2003 de gelegenheid om de nog verschuldigde belasting, inclusief aanmaningskosten, te voldoen of om andere maatregelen te treffen om een dwangbevel te voorkomen.

Betaling via kas Burgerzaken
Aangeraden wordt contant te betalen bij de balie burgerzaken van het gemeentehuis.
De openingstijden zijn:
maandag t/m vrijdag 8.00 - 12.30 uur
bovendien woensdag 16.00 - 19.30 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling belastingen van de sector Financiën en Control, telefoonnummer 595301.

MILIEUBERICHTEN

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen 2 meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b en een melding als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer:


1. British Tobacco Zevenaar voor het veranderen van de inrichting gevestigd aan de Kerkstraat 27, te Zevenaar.
De verandering omvat het vervangen van twee oude stoomketels door twee nieuwe ketels, daarnaast wordt de gasbrander van ketel 1 vervangen. De voorgenomen veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan ingevolge de op 29 oktober 2002, onder nummer 857, verleende vergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Naar het oordeel van B&W geeft de verandering ook geen
aanleiding om de vergunning te wijzigen. Daarom hebben zij ook besloten de melding te accepteren. Voornoemde milieuvergunning van 29 oktober 2002, onder nummer 857, geldt tevens voor de voorgenomen verandering van de inrichting.


2. Fashion Service voor het veranderen van de inrichting gevestigd aan de Einsteinstraat 6H, te Zevenaar.
De verandering omvat het vervangen en verplaatsen van enkele machines binnen de inrichting. De
voorgenomen veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan
ingevolge de op 21 juni 1994, onder nummer 712 en een Lozingsvergunning d.d. 1 oktober 1996,
verleende vergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Naar het oordeel van
B&W geeft de verandering ook geen aanleiding om de vergunning te wijzigen. Daarom hebben zij ook
besloten de melding te accepteren. Voornoemde milieuvergunning van 21 juni 1994, onder nummer 712 en een Lozingsvergunning d.d. 1 oktober 1996 geldt tevens voor de voorgenomen verandering van de inrichting.


3. melding op grond van het "Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer"
door de heer W.M. Chan en betreft het van toepassing worden van voornoemd besluit op het restaurant "De Gouden Lotus", Dorpstraat 44 te Babberich.

Terinzagelegging
De melding en de bijbehorende stukken worden op 28 mei 2003 ter inzage gelegd bij het frontoffice van
de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tot het einde van de bezwarentermijn
tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk. Ten aanzien van de eerste melding kan contact worden opgenomen met mevrouw T. Koenen, doorkiesnummer 595 244, van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Ten aanzien van de tweede
melding kan er contact worden opgenomen met mevrouw L. van Wersch, doorkiesnummer 595 246, van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Ten aanzien van de derde melding geldt dat deze gedurende vier weken tijdens de openingstijden kan worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren van het gemeentehuis mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgekomen met mevrouw I. Domhof, doorkiesnummer 595 246, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien. Bij deze laatste melding is geen inspraak mogelijk.

Inspraakmogelijkheden

Binnen zes weken na verzending van het besluit kunnen belanghebbenden een gemotiveerd
bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

In de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) zijn persoonsgegevens opgenomen van iedereen die binnen de gemeente woonachtig is. GBA is de officiële benaming voor wat in de volksmond ook wel Nederlandse bevolkingsadministratie wordt genoemd.

Gemeenten verstrekken persoonsgegevens aan veel overheidsinstellingen en enkele bijzondere maatschappelijke instellingen, zoals pensioenfondsen. In deze gevallen zijn wij verplicht persoonsgegevens te verstrekken omdat het om publiekrechtelijke doeleinden gaat. Ook andere instellingen kunnen een verzoek bij de gemeente indienen om persoonsgegevens uit de basisadministratie aan hen te verstrekken.

Wanneer u dat als burger niet op prijs stelt, kunt u om geheimhouding van uw persoonsgegevens verzoeken.

Dit verzoek geldt voor een beperkt aantal instanties en personen, zoals:

* zogenoemde verplichte derden, bijvoorbeeld een curator of advocaat;

* stichting interkerkelijke ledenadministratie (deze stichting draagt zorg voor het bijhouden van de ledenadministratie van kerkgenootschappen);

* zogenoemde vrije derden, bijvoorbeeld niet-commerciële instellingen zoals sport- en muziekverenigingen of particulieren. Aan commerciële instellingen worden nooit gegevens verstrekt.

Een schriftelijk verzoek tot geheimhouding en een informatiefolder kunt u aanvragen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Zevenaar: tel. 0316-595258. Een geheimhoudingsverzoek geldt tot het moment dat u het verzoek intrekt.

RAADSVERGADERING

De openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar wordt gehouden op woensdag 28 MEI 2003 om 19.30 uur in het gemeentehuis (raadzaal).
Agenda:
A Vragenuur:

1. Beantwoorden schriftelijke vragen

2. Mededelingen college

- stand van zaken herindeling

3. Lijst van ingekomen stukken

4. Onderwerpen raadsagenda


B Onderwerpen:

1. Notulen van de raadsvergadering van 23 april 2003
2. Vaststellen Verordening verwerking persoonsgegevens
3. Vaststellen wijziging Verordening Leerlingenvervoer
4. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. uitbreiding dierenweide Rosorum
5. Notitie sponsoring groen op rotondes

6. Aangaan gemeenschappelijke regeling m.b.t. Bedrijfschap Arnhem-Liemers

7. Krediet beschikbaar stellen ten behoeve van verleggen nutsleidingen en riolering aan de
Bommersheufsestraat

8. Straatnaamgeving Ooyseveld

9. Herziening straatnaamgeving Sleeg

10. Herziening straatnaam Weidelaan

11. Verzoek om vergoeding planschade artikel 49 WRO van A. Bosch
12. Verzoek om vergoeding planschade artikel 49 WRO van P.C.A. Gijzen en mevr. E.M.A. Mulders

13. Verzoek om vergoeding planschade artikel 49 WRO van C.W.A.M. van Swaay, namens fam. Van
Swaay

WATERSNOOD HERDENKINGSJAAR

Het projectbureau Delta 2003 in Zeeland is op zoek naar hulpverleners die zich hebben ingezet tijdens en na de watersnoodramp van 1953. Het gaat om mensen die zich onbaatzuchtig en volledig hebben ingezet om de nood te lenigen, hetzij op eigen initiatief, hetzij via hulporganisaties zoals het Rode Kruis of de krijgsmacht, in de eigen omgeving of in het rampgebied. Het projectbureau denkt daarbij aan redders van mensen en dieren, mensen die evacués hebben opgevangen en mensen die hebben geholpen bij het dichten van dijken en de wederopbouw. In opdracht van het Bestuurlijk Overleg Delta 2003, waarin onder meer de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant, rijkswaterstaat en gemeenten uit het rampgebied vertegenwoordigd zijn, organiseert de projectgroep Hulpverlening watersnood 1953 op donderdag 18 september 2003 in Tholen en Bergen op Zoom een bijeenkomst voor hulpverleners uit binnen en buitenland. Deze bijeenkomst maakt deel uit van een reeks van activiteiten in het herdenkingsjaar, vijftig jaar na de ramp, dat begon met de Nationale Herdenking op 1 februari 2003, in Oude-Tonge in Zuid-Holland en Ouwerkerk in Zeeland.

Door na te gaan wie van de individuele hulpverleners nog in leven zijn en waaruit hun hulp heeft bestaan, wil de organisatie nadere invulling aan de bijeenkomst in september geven.
Uit alle aanmeldingen zal een aantal mensen worden uitgenodigd voor de bijeenkomst op 18 september.

Schriftelijke aanmeldingen met daarin naam, geboortejaar, adres en telefoonnummer van de hulpverlener en de aard van de inzet kunnen worden gestuurd naar het Projectbureau Delta 2003, Antwoordnummer 75, 4330 VB Middelburg, ter attentie van mevrouw A.M. Vinke. U kunt uw gegevens ook per computer verzenden naar het e-mailadres: am.vinke-vermazen@zeeland.nl .
Wie iemand kent die aan de hulpverlening heeft meegedaan, kan die persoon of personen ook aanmelden. Deze aanmelders wordt verzocht ook de eigen gegevens door te geven.
Aanmelden is mogelijk tot vrijdag 6 juni 2003.

De persoonsgegevens worden door het projectbureau alleen gebruikt voor de Bijeenkomst Hulpverlening en niet aan anderen beschikbaar gesteld.

EIGENAAR CONTAINER GEZOCHT

De gemeente Zevenaar is op zoek naar de eigenaar van een witgekleurde stalen zeecontainer die sinds langere tijd in strijd met de Algemene Plaatselijke Verordening-2000 (APV-2000) gestald staat op het parkeerterrein bij voetbalvereniging D.C.S. op het industrieterrein Hengelder. Dit parkeerterrein is gelegen aan de straat Hengelder.

Eerdere pogingen de eigenaar van dit vehikel te achterhalen hebben geen resultaat gehad.

De eigenaar van deze container wordt opgeroepen de container vóór 2 juni 2003 te verwijderen. Als op deze datum de bedoelde container niet verwijderd is, zal hij door de gemeente worden afgevoerd.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de Stafafdeling Bestuurs- en Burgerzaken van de gemeente Zevenaar.

VERKEERSVEILIGHEIDRIT SENIOREN

Iedere 50+ automobilist uit de gemeente Zevenaar kan samen met een erkende verkeersinstructeur een individuele veiligheidsrit maken in de eigen auto. De rit duurt circa 45 minuten en wordt aangevuld met zuinig rijden instructies. Na de rit ontvangt iedere deelnemer adviezen en een beoordelingsrapport van de instructeur. De rit vindt plaats in de tweede helft van het jaar. Kosten bedragen 5,- per persoon.

Deze testrit wordt georganiseerd door het projectteam DUURZAAM VEILIG VERKEER - Betuwe-Oost in samenwerking met de ouderenbonden en de SWOZ. Naast de eigen bijdrage worden de verdere kosten gedragen door de gemeente met steun van het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland).

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de frontoffice van de sector Grondgebied en via de ouderen-organisaties. De inschrijftermijn loopt tot 1 oktober 2003.
Meer informatie bij mevrouw Y. Abbing: tel. 0316-595358.

LANDELIJKE STRAATSPEELDAG
:

Op woensdag 4 juni geeft wethouders Wiendels om 13.00 uur op de Schaapsdrift het startsein voor de Nationale Straatspeeldag in Zevenaar. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen veilig op straat spelen.
Doel van deze straatspeeldag is om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de buurt. Helaas is het nodig om hier aandacht voor te vragen. Op veel plaatsen in Zevenaar wordt veel te hard gereden in de wijken. Voor kinderen is er bovendien niet altijd ruimte in de buurt, als gevolg van parkeeroverlast en te smalle trottoirs.

De volgende wijken en straten doen mee:


- Schaapsdrift ( rondom verkeersdrempel)


- Bloemenkamp ( Tulpenstraat, Anjerstraat en Rozenstraat )

- Zonnemaat ( Kardinaal de Jongstraat )


- Stichting. JAZ (Raadhuisplein )

Bovenstaande straten worden door dranghekken afgezet en de kinderen kunnen naar hartelust veilig spelen.

Bewoners uit deze wijken hebben zelf de activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Zij worden daarbij ondersteund door de coördinator van ST. JAZ en door Wijkbeheer Zevenaar. De activiteiten zijn per wijk verschillend. Je kunt allerlei spelletjes doen. In sommige wijken is er een springkussen. Natuurlijk kunnen de kinderen ook straattekenen. Op het Raadhuisplein kun je een groot schilderij maken. In de wijk Zonnemaat kun je mee doen met een speurtocht door de wijk. Alle activiteiten zijn gratis en de kinderen krijgen ook nog limonade en een versnapering.

Wilt u meehelpen, bel dan naar Barbara van Hall, coördinator stg. JAZ. Tel. 332765 of 06 13037822.

BIJEENKOMST VOOR VOLWASSEN IN ZEVENAAR

K. de Jongstraat 19 6904 BE Zevenaar Tel.: 0316 - 52 50 14 Fax.: 0316 - 59 51 00 www.stedencontact.nl bankrekening 41.19.18.206

De jaarlijkse uitwisseling voor volwassenen wordt dit jaar van 29 mei t/m 1 juni gehouden in Zevenaar. De gasten komen donderdag 29 mei in de middag aan. Na de ontvangst in het gemeentehuis is er s avonds vanaf 20.30 uur een instuif in de aula van het Liemers College, locatie Zonegge. Vrijdag wordt een educatieve tocht naar Doesburg gehouden. Zaterdag kunnen de deelnemers op eigen gelegenheid een wandel/fietstocht door Zevenaar maken of andere attracties in de omgeving bezoeken. Deze dag wordt afgesloten met een gezellige avond in de aula van het Liemers College. Zondagmorgen geeft de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar een koffieconcert. Rond 13.00 uur is het programma afgelopen en keren de buitenlandse gasten weer huiswaarts.

DAUWZWEMMEN

Een traditie is om in ere te houden. Op Hemelvaartsdag is dat vroeg op staan en gaan dauwtrappen. Het Lentebad speelt daarop in en biedt een fris begin of een verfrissende pitstop.
Op donderdag 29 mei 2003 kunnen de eerste dauwzwemmers om 05.00 uur het water in. Het dauwzwem-men duurt tot 10.00 uur. Het Lentebad biedt alle dauwzwemmers een speciaal arrangement aan. Voor 4,- kan men tussen 05.00 en 10.00 uur zonder tijdslimiet banen zwemmen en gebruik maken van de recreatieve speelelementen. Bovendien krijgt elke dauwzwemmer een kop koffie of chocolademelk en een tosti of saucijs.

PLEINTJESBASKETBAL

Zaterdag 14 juni 2003 is er weer een pleintjesbasketbal-toernooi. We hopen op goed weer en een grote belangstelling. Het evenement wordt georganiseerd op het plein bij sporthal Heerenmäten. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de sporthal. Het toernooi begint om 12.00 uur. Er wordt gespeeld volgens het 3 tegen 3 systeem met jongens en meisjesteams in de leeftijdscategorieën: 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder. In alle categorieën zijn leuke prijzen te winnen. Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking door wethouder N. Wiendels.

De organisatie is in handen van een samenwerkingsverband tussen stichting Jeugdactiviteiten Zevenaar, Basketbalvereniging Basketiers 71, gemeente Zevenaar en de politie. De deelnameformulieren moeten uiterlijk woensdag 11 juni 2003 ingeleverd zijn bij:
- stichting JAZ, Babberichseweg 23, (Juvenaat) 6901 JV Zevenaar:
- gemeentehuis t.a.v. Wijkbeheer

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers organiseert openbare informatiebijeenkomsten over het rapport: "Grond voor verandering" het voor-ontwerp Reconstructieplan voor Achterhoek en Liemers. Deze worden gehouden op:

dinsdag 3 juni in zaal REIJRINK in Lievelde

donderdag 5 juni in zaal DE BOGGELAAR in Warnsveld

woensdag 11 juni in zaal t HEUVELTJE in Beek

Aanvang: 20.00 uur

Tijdens de informatiebijeenkomsten zullen de leden van de Reconstructiecommissie en de Streekcommissies en andere deskundigen een toelichting geven op het voorontwerpplan.
Uiteraard is er ook volop ruimte voor vragen en discussie. Vanaf 26 mei 2003 zullen de rapporten en een extra editie van de Nieuwsbrief Achterhoek en Liemers beschikbaar zijn voor iedere geïnteresseerde Wanneer u een rapport en nieuwsbrief toegestuurd wilt krijgen kunt u bellen met de provincie Gelderland 026-359 9548 Vanaf die datum zin rapport en nieuwsbrief ook elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoekenliemers

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op donderdag 5 juni 2003 om 09.00 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie van de sector Grondgebied.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRICT RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 5 JUNI 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR.
Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

LUIERINZAMELING

Vanaf dinsdag 3 juni kunt u voor het inleveren van luiers terecht op het aanbiedstation. Op het terrein is een container geplaatst waar u het luierafval in kan deponeren. Het luierafval wordt door een gespecialiseerd verwerkingsbedrijf geheel gerecycled. U dient de luiers aan te leveren in speciaal daarvoor bestemde zakken. Andere zakken en verpakkingen worden niet geaccepteerd. De speciale luierzakken kunt u gratis afhalen bij het aanbiedstation of de receptie van het gemeentehuis. De zakken zitten op een rol van 10 stuks.
Wilt u er bij het bezoeken van het aanbiedstation rekening mee houden dat het daar zaterdags erg druk is. U wordt daarom dringend verzocht als u alleen luiers komt brengen om dit van dinsdag tot en met vrijdag te doen.

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 20/2003:

-
Lier 22, uitbreiden woonhuis;

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 21/2003:

- Roodwilligen 83, vergroten raam voorzijde;
Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 18/2003:
-
Ringbaan Noord mast nr 526, plaatsen dubbelzijdig verlicht reclamebord;

- Doesburgseweg mast nr 638, plaatsen dubbelzijdig verlicht reclamebord;

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 19/2003:
-
Ooy, deelgebieden De Warande en De Belvedère, oprichten 24 woningen;

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 20/2003:
-
Ooy, bouwen 16 huurwoningen;

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 21/003:

-
Ooy kavel 187, oprichten woonhuis.

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende reguliere bouwaanvragen week 20/2003:
-
Edisonstraat 20, plaatsen 2 ondergrondse tanks;
- Edisonstraat 20, plaatsen 2 pompzuilen.

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- Basisschool het Kofschip, vergunning voor het organiseren van een lentemarkt op 25 mei 2003 van 11.00- 17.00 uur op het schoolplein aan de Guido Gezellestraat 42 te Zevenaar;

- de heer en mevrouw Goemans, vergunning voor het organiseren van een buurtfeest op het grasveld in de wijk Roodwilligen en het plaatsen van een overkapping op zaterdag 14 juni 2003 van 16.00 24.00 uur;
- Fabian Promotions Holland, vergunning voor het plaatsen van aankondigingborden ter ondersteuning van de collectie van de Nierstichting in de periode van 10 t/m 23 september 2003;
- eetcafé de Huuskamer, namens de café De Schuur, The Old Rooster, De Markt en De Jonker, vergunning voor het plaatsen van een podium aan de kop van de Weverstraat op donderdag 29 mei 2003 van 14.00 19.00 uur;
- Harmonie St. Martinus, vergunning voor het organiseren van een openluchtconcert op zaterdag 24 mei 2003 van 19.30 23.45 uur aan de Babberichseweg 47;

Drank- & Horecawet:

- eetcafé de Huuskamer, namens de café De Schuur, The Old Rooster, De Markt en De Jonker, ontheffing voor het verkopen van zwakalcoholische dranken naast het podium aan de kop van de Weverstraat op donderdag 29 mei 2003 van 14.00 19.00 uur;

- Harmonie St. Martinus, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken op zaterdag 24 mei 2003 van 19.30 23.45 uur aan de Babberichseweg 47;

Wet op de Kansspelen:

- Café De Jonker, vergunning voor het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten in het horecabedrijf aan de Weverstraat 4 te Zevenaar gedurende het jaar 2003;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.