Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-05-2003
1e persbericht van maandag 26 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man rijdt in op portiersloge
Een 20-jarige man uit Valkenswaard is zondagavond rond 21.15 uur op het OC aan de Oirschotsedijk aangehouden. De man was kort daarvoor met een auto ingereden op de portiersloge van het centrum. De wagen kwam vlak voor de portiersloge tot stilstand tegen een metalen poort, maar door de klap sneuvelden wel enkele ruiten van het gebouw. Daarna is de man het terrein op gevlucht, waar hij door de politie kon worden opgepakt. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 1,25 te hebben. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Tent slapende zwerver in brand gestoken Zondagavond tussen 22.00 en 23.00 uur is de tent van een man zonder vaste woon- of verblijfplaats in brand gestoken. De man had de tent neergezet in een plantsoentje bij de Smitsstraat en lag er in te slapen. Op een gegeven moment werd hij wakker van de warmte, en zag dat de voorkant van de tent in brand stond. Toen de man het vuur aan het doven was, zag hij een aantal kinderen weglopen. Hij is er nog achteraan gegaan, maar kon ze niet te pakken krijgen. Volgens de man hebben de kinderen de tent in brand gestoken.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Zondagavond rond 19.00 uur is ingebroken in een bedrijf aan het Gerardusplein. Aan de voorzijde van het bedrijf werd de ruit van een toegangsdeur vernield. Uit het bedrijf is een hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Helmond: Man en vrouw beroofd
Een man van 19 jaar uit Den Bosch en een vrouw van 18 jaar uit Helmond zijn zondagavond rond 23.30 uur op de Houtse Parallelweg beroofd. Toen ze daar liepen, kwam er een man met een mes op hen af. Daarmee bedreigde hij het tweetal en eiste hun portemonnees. De man gaf zijn beurs met ongeveer 15 euro en de vrouw haar portemonnee met ongeveer 70 euro aan de dader. Die ging er vervolgens op de fiets vandoor in de richting van het Centraal Station in Helmond.

Helmond: Antiek gestolen
Bij een inbraak in een woning aan de Rijpelberg is een aantal antieke goederen weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend tussen 00.30 en 6.45 uur. De achterdeur van de woning is opengebroken.

Deurne: Man overleden bij aanrijding
Bij een eenzijdig verkeersongeval op het Loon, de weg tussen Liessel en Deurne, is de 19-jarige Robert Jacobs uit Deurne om het leven gekomen. De man reed daar met zijn auto, komende vanuit de richting Liessel. Door nog onbekende oorzaak kwam hij met de rechterwielen van de auto in de rechterberm van de weg terecht, waarna hij tegen een boom botste. De man is ter plaatse overleden. Hij werd maandagochtend rond 2.00 uur door een voorbijganger gevonden. Het is niet bekend hoe laat de aanrijding is gebeurd.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg is zondag tussen 9.30 uur en 15.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 2094 gecontroleerde voertuigen reden er 257 harder dan de toegestane 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 138 km/u.

Veldhoven: Dronken man veroorzaakt aanrijding
Een man van 48 jaar met de Poolse nationaliteit is zondagavond aangehouden omdat hij dronken een aanrijding veroorzaakt zou hebben. Bij de politie kwam rond 20.00 uur de melding binnen dat de man op het Mariaplein met zijn auto tegen een geparkeerde wagen was gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de man weggereden. Op basis van getuigenverklaringen kon hij rond 21.00 uur op De Run worden aangehouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1,95 te hebben, waarop zijn rijbewijs is ingenomen. De man moet zich vandaag (maandag) melden bij de Vreemdelingenpolitie.

Valkenswaard: Beamers gestolen
Uit een bedrijf aan de Kluizerdijk zijn zondagavond rond 21.15 uur elf beamers gestolen. De achterdeur van het pand is opengebroken, waarna de goederen werden weggehaald.

Geldrop: Bestelauto weggehaald
Het afgelopen weekeinde is vanaf het Bogardeind een bestelauto weggehaald. Het gaat om een zwarte Volkswagen 1.2 TDI (81-VP-JZ).