Gemeente Aalten


26/05/2003
Veiligheid voor mens en dier

Elk jaar zakken varkens, koeien of paarden door roosters en belanden zo in gierkelders waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat voor mens en dier


Elk jaar zakken varkens, koeien of paarden door roosters en belanden zo in gierkelders waardoor er een gevaarlijke situatie ontstaat voor mens en dier. Agrariërs zijn namelijk gewend om veel zaken zelf op te lossen, maar in dit geval is het erg gevaarlijk en is de kans om slachtoffer te worden groot!Als er een dier door een rooster is gezakt kunt u het beste de brandweer inschakelen door het alarmnummer 112 te bellen. De brandweer beschikt over adembeschermers en veetakels waardoor de dieren op een veilige manier uit hun benarde situatie bevrijd kunnen worden. Op deze manier loopt u geen gevaar. Een taak van de brandweer is gevaarlijke situaties te voorkomen en het redden van mens en dier. Deze werkzaamheden zijn dan ook gratis.

Wat kunt u zelf doen
In het kader van de preventie is het belangrijk om regelmatig te controleren of de roosters nog voldoen, oude roosters te vervangen en te zorgen voor goede constructies! Zo voorkomt u vervelende situaties voor u en uw dier.