Provincie Noord-Brabant


Persbericht

Milieuvergunningen provincie op internet

Sinds enige tijd is het mogelijk om op internet actuele provinciale milieuvergunningen in te zien. Ze zijn te vinden op de nieuwe site van de provincie, www.Brabant.nl. Op de site krijgt men inzicht in vergunningverleningsprocedures en wordt de tervisielegging van (ontwerp-)beschikkingen ondersteund. Het gaat om de publicatie van lopende procedures en bijbehorende stukken in kader van de Wet Milieubeheer vanaf 1 januari 2003.

Voor zo'n 800 bedrijven in Brabant is de provincie bevoegd gezag als het gaat om de afgifte van milieuvergunningen. De provincie heeft hierbij de ambitie de milieudruk in Brabant niet te laten stijgen, ook niet bij een groeiende economische activiteit.

Internet
Met de inzage op internet loopt de provincie vooruit op Europese regelgeving die overheden gaat verplichten om burgers op actieve wijze van milieu-informatie te voorzien. Doel is bedrijven, burgers, overheden, milieu-organisaties inzicht te bieden in ligging, aard en activiteiten van de bedrijven en in vergunningprocedures en -voorschriften krachtens de Wet milieubeheer. Onlangs kreeg de afdeling Lucht, Geluid en Milieuvergunningen (LGM) van de provincie een ISO 9001:2000-certificaat voor de werkwijze bij het verlenen van milieuvergunningen. Eerder werd het bureau Milieumetingen van de provincie gecertificeerd voor haar werkzaamheden.

Analoog aan de wettelijk geregelde termijnen van tervisielegging worden op de internetsite de officiële bekendmakingen en (ontwerp-)beschikkingen gepubliceerd van lopende vergunningprocedures. De oorspronkelijke volledige vergunningaanvraag wordt hierbij niet verstrekt. Deze is tijdens de duur van de procedure op de gebruikelijke plaatsen (gemeentehuis, bibliotheek e.d.) in te
zien. De internetsite is te zien op www.brabant.nl onder de thema's Wonen en Werken en bij het beleidsterrein Milieu.