Politie IJsselland

Persberichten politie Deventer e.o.
van zondag 25-mei-2003 07:00 uur
tot maandag 26-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket : Wim Rabelink
---


POGING INBRAAK DOOR HOND VERSTOORD



DEVENTER - Een bewoonster van een woning aan de 2e kruisstraat werd maandagmorgen (01.50 u.) gewekt door haar hond die aansloeg. Zij hoorde gestommel aan de achterdeur. Toen zij achter haar woning keek, keek verdwenen er twee mannen in de nacht. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


TOEZICHT UITGAANSLEVEN



BATHMEN - Maandagmorgenvroeg werd aan de Brink toezicht gehouden op uitgaanspubliek dat naar huis ging. Drie mannen werden bekeurd omdat zij aan de openbare weg stonden te plassen.


---


BROMFIETSERS ZONDER HELM BEKRUD



DEVENTER - Zondagavond werden op de Braam drie bromfietsers bekeurd omdat zij geen helm droegen.


---



---- --


Persinfo v/d teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Zondag 25-mei-2003 07:00 uur
tot Maandag26-mei-2003 06:59 uur
Door Mengs Gerritsen
Piket 038 - 4963891 Wim Rabelink

---

Geen relevante persinfo

Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland



---- --

Persberichten politie Salland
van zondag 25-mei-2003 07:00 uur
tot maandag 26-mei-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Wim Rabelink
---


RIJBEWIJS INGENOMEN NA TE HOGE SNELHEID



HEETEN - Het rijbewijs van een 43-jarige motorrijder uit Warnsveld is zondagmorgen ingenomen. Op de Holterweg reed hij 156 km./u. in plaats van de maximum toegestane snelheid van 80 km./u. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


---


INBRAAK BIJ HORECABEDRIJF



OLST - Zondagmiddag werd aangifte gedaan van diefstal uit een horecabedrijf aan de Koningin Wilhelminastraat. Men kwam binnen door op de bovenverdieping een ruit van een balkondeur te vernielen. Beneden werd een speelkast opgebroken waaruit geld werd meegenomen. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


BEKEURINGEN BIJ VERKEERSOVERTREDINGEN



DISTRICT ZUID - In de omgeving Deventer, Heeten en Wijhe werd zondag met de videoauto gecontroleerd op het verkeersgedrag van bestuurders. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor: Inhalen bij doorgetrokken streek op wegdek (3x); geen autogordel gedragen (1x); inhalen op een voorsorteervak (1x); ondeugdelijke kentekenplaat (1x).


---




---- --


Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Zondag25-mei-2003 07:00 uur tot Maandag26-mei-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


MEISJE STEEKT PLOTSELING WEG OVER



DALSMHOLTE - Het slachtoffertje stond in berm te praten, toen zij plotseling de weg opstapte om de rijbaan van de Dalmsholterweg over te steken. Op dat moment, 25 mei omstreeks 16.40 uur naderde een personenauto, die het 9 jarige meisje niet meer kon ontwijken. Zij werd naar het ziekenhuis vervoerd en liep vermoedelijk een hersenschudding op. Ze is voor observatie in het ziekenhuis opgenomen.

03-064402



---


KASSA GESTOLEN BIJ INBRAAK



GRAMSBERGEN - Bij een inbraak in een bedrijf aan de Coevorderweg in Gramsbergen werd in de nacht van 24 op 25 mei een inbraak gepleegd. De daders vernielden een deurruit en haalden een kassa weg. Het is nog niet bekend wat de inhoud is.

03-064471



---


TWEE TRUCKS GESTOLEN



OMMEN - Bij een distributiecentrum aan de Nieuwelandstraat in Ommen werden van zondag op maandag twee trucks gestolen. Een derde bleef achter omdat deze bij de úitbraakpoging' teveel schade opliep. Onbekenden reden met die truck dwars door de afrastering. Daarbij raakte de luchtdrukketel defect en was verder rijden onmogelijk. Deze trekker werd op 26 mei omstreeks 01.00 uur aan de Slagenweg aangetroffen.

Twee andere truck verdwenen wel van het terrein. De opleggers let men achter. Kennelijk was het de daders alleen om de trucs te doen. De beide trucks zijn blauw van kleur zijn voorzien van de kentekens: BB-PN-30 en VS-33-NY. Verder zijn er de nummers 13 en 33 op de portieren vermeld.

03-064514


---


VERNIELING en OPENLIJK GEWELD

DEDEMSVAART - Een automobilist reed met haar auto over de Tuinstraat vanaf de Julianastraat. Er was kermis in Dedemsvaart. ter hoogte van de botsauto's moest ze stoppen omdat er vrij veel personen midden op straat stonden. Kennelijk was er even tevoren een opstootje geweest.
Toen ze stil stond kwam een persoon met een ijzeren buis naar de auto gerend. Deze persoon sloeg met die buis het linkerportierraam in. Ook werd er door omstanders tegen de auto geschopt of geslagen. AAB reed vervolgens in paniek weg waarbij ze vermoedelijk een of meerdere personen geraakt heeft met haar voertuig.

Twee aangifte opgenomen van vernieling en openlijke geweldpleging.
Verdachten - die bekend zijn - werden nog niet aangehouden.

---


AUTO BRANDT UIT



DEDEMSVAART - Raakte zondagavond, 25 mei om 23.45 uur een auto in brand op de Veenderij. De brandweer bluste de brand.
De auto, een Dodge, was onlangs nog voor revisie naar de garage geweest. De eigenaar zag onder het rijden rook onder de motorkap uitkomen. Op het moment dat hij stopte stond de auto al in lichterlaaie. Mogelijk dat er kortsluiting is ontstaan.

03-064499


---


Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen




---- --


Persinfo Kampen e.o.1
van Zondag 25-mei-2003 07:00 uur
tot Maandag26-mei-2003 06:59 uur
Door Mengs Gerritsen
Piket 038 - 4963891 Wim Rabelink

Geen relevante persinfo
---


Einde dagrapport Pers Kampen e.o.



---- --


Dagrapport Pers Zwolle
Zondag 25-mei-2003 07:00 uur tot Maandag26-mei-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


DIEFSTAL TRUCK MET OPLEGGER



ZWOLLE - Ontdekte de chauffeur van een truck met oplegger de diefstal van zijn voertuig, die afgelopen weekend geparkeerd stond aan de Hanzelaan, nabij het kantongerecht. Onbekenden hebben de auto in de avond / nacht van zaterdag 24 mei op zondag 25 mei gestolen. De combinatie bestaat uit een Mercedes truck in de kleuren rood/wit en voorzien van het kenteken BJ-HN-02. De oplegger is van het merk Lamboen en is voorzien van het kenteken OG-90-JY. Aan de zijkant staat in grote letters "Kindt" vermeldt. Aan de achterzijde is het getal 22 aangebracht.
De oplegger was geladen met 22 ton aan tomaten en komkommers.

03-064403


---


2 DADERS BEROVINGEN AANGEHOUDEN



ZWOLLE - Zaterdagavond en nacht, 24 op 25 mei jl, werden er twee berovingen gepleegd in de binnenstad van Zwolle. Aan de Assendorpstraat werd een fietser omstreeks 23.30 uur belaagd. Een van de twee daders sprong achter op fiets en eiste geld. De dader kreeg alleen wat muntgeld.
Later die nacht, omstreeks 01.20 uur fietste een man over de Ossenmarkt toen hij werd aangesproken door twee mannen. Zij stonden met hun auto op de rijbaan en vroegen aan de fietser of hij geld kon wisselen. Hij stopte en toen hij de portemonnee uit zijn broekzak haalde werd deze gelijk uit de handen gerukt. De dader vluchtte te voet weg. De benadeelde achtervolgde hem en zag dat de man in een personenauto stapte en weg reed. Aan de hand van het kenteken werd de auto in de wijk Holterbroek staande gehouden.
Twee verdachten van 15 en 26 jaar uit Zwolle, werden aangehouden en zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Een onderzoek wordt ingesteld naar mogelijk andere soortgelijke berovingen. Getuigen van deze berovingen worden verzocht zich te melden. Mogelijk dat er nog meer personen het slachtoffer zijn geworden van soortgelijke berovingen, dan worden ook zij verzocht zich te melden bij de politie 0900 8844 in Zwolle.

03-064227


---

Einde dagrapport Pers Zwolle



---- --