Gemeente Zoetermeer

Gemeentelijke visie voor Noordelijk Plassengebied

De gemeente heeft een nieuwe visie voor het Noordelijk Plassengebied opgesteld. In deze visie worden de ambities voor het gebied weergegeven. De visie dient als basis voor een nieuw bestemmingsplan. Het stuk ligt van maandag 26 mei tot en met 23 juni ligt bij de afdeling Publiekszaken in het Stadhuis en de wijkpost Noordhove/Seghwaert ter inzage.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?
Gemeenten zijn verplicht iedere tien jaar hun bestemmingsplan te herzien.
Het Noordelijk Plassengebied kent een aantal sterk verouderde bestemmingsplannen. Mede omdat de laatste jaren allerlei nieuwe ontwikkelingen in het gebied hebben plaatsgevonden en andere zich aandienen, was er aanleiding om tot herziening van het bestemmingsplan over te gaan. Inmiddels is een eerste inventarisatie afgerond. In juli 2002 is het inventarisatierapport verschenen. Vervolgens heeft de gemeente gewerkt aan een visie voor het gebied. Het college van burgemeester en wethouders heeft deze visie op 1 april j.l. officieel vastgesteld. Op woensdag 4 juni wordt de visie gepresenteerd aan de raadscommissie Openbare Ruimte. De raadscommissie kan dan aandachtspunten meegeven voor het bestemmingsplan.

In de visie worden, zoals gezegd, de ambities voor het Noordelijk Plassengebied weergegeven. Het gaat hierbij om de hoofdlijnen van het te voeren ruimtelijk beleid dat is gebaseerd op zowel rijks-, provinciaal als gemeentelijk beleid. Omdat de visie globaal van opzet is en een verkennend karakter heeft, is deze niet bedoeld om ook direct te worden uitgevoerd. Een visie heeft dan ook geen wettelijke status, in tegenstelling tot het bestemmingsplan.

Nieuwsbrief
Vanaf 26 mei a.s. is ook een nieuwsbrief over de visie Noordelijk Plassengebied beschikbaar, waarin uitgebreid op de visie wordt ingegaan. Bewoners, ondernemers en belanghebbenden kunnen een rol spelen bij het tot stand komen van het bestemmingsplan Noordelijk Plassengebied. Met de nieuwsbrief worden zij in de gelegenheid gesteld te reageren. De nieuwsbrief is af te halen bij de afdeling Publiekszaken in de hal van het Stadhuis en bij de wijkposten. De inhoud van de nieuwsbrief is ook te vinden op www.zoetermeer.nl, onder 'Plannen en Projecten'.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 16 juni om 19.15 uur vindt over het Noordelijk Plassengebied een informatiebijeenkomst plaats in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis, ingang Frankrijklaan.

Reacties
Van 26 mei 2003 tot en met 23 juni 2003 is de visie voor iedereen in te zien bij de afdeling Publiekszaken in de centrale hal van het Stadhuis aan het Stadhuisplein 1 en in de wijkpost Noordhove/Seghwaert aan het Meeuwenveld 3. In deze periode kunnen reacties per brief of e-mail naar de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente worden gestuurd, onder vermelding van 'reactie visie Noordelijk Plassengebied'.
De gemeente neemt haar reactie op de binnengekomen brieven mee in het voorontwerp bestemmingsplan. Om die reden wordt niet persoonlijk geantwoord op alle ingekomen brieven.
Het adres is: Gemeente Zoetermeer, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Het e-mail adres van deze afdeling is: stadswerken.ro@zoetermeer.nl

Laatste wijziging: 26-05-2003