Provincie Flevoland



Flevoland ondertekent intentieverklaring voor opvang van
Noordwest-Veluwse bedrijven in Flevoland

Op donderdag 22 mei a.s. ondertekenen de provincies Flevoland, Gelderland en het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Noordwest Veluwe de intentieverklaring Samenwerking inzake de opvang van Noordwest-Veluwse bedrijvigheid in Flevoland.

Het totstandkomen van deze intentieverklaring betekent een doorbraak voor het ruimteprobleem op de Noordwest-Veluwe bij het realiseren van nieuwe bedrijventerreinen. Op de korte termijn kampt met name Harderwijk met een tekort aan geschikte bedrijventerreinen. Tot 2004 kan Harderwijk nog vooruit. Wanneer wordt uitgegaan van een uitbreiding van het terrein Lorentz met nog eens 45 hectare netto, dan kan in de Harderwijkse vraag naar bedrijventerreinen nog worden voorzien tot 2014. Na 2015 is in Gelderland geen geschikte ruimte meer beschikbaar en zullen oplossingen elders moeten worden gezocht. Met het ondertekenen van de verklaring spreken beide provincies de intentie uit dat ze samen zullen werken om de opvang van
Noordwest-Veluwse bedrijvigheid in Flevoland te optimaliseren. Bovendien zal de provincie Gelderland in nauwe afstemming met Flevoland voortvarend zoeken naar het oplossen van de verkeers- en bereikbaarheidsproblemen rond Harderwijk, waarbij ook een verbetering van de bereikbaarheid tussen Gelderland en Flevoland wordt onderzocht.

De ondertekening van de intentieverklaring door de gedeputeerden mw. L.M. Bouwmeester-den Broeder namens de provincie Flevoland en de heer Th.H.C. Peters namens de provincie Gelderland en portefeuillehouder Ruimtelijke Ordening en Economische Zaken E.J. Bilder namens het Intergemeentelijke Samenwerkingsverband Noordwest-Veluwe, vindt plaats op 22 mei a.s. bij het standbeeldje de blauwe dromer nabij het viaduct (de sluis) te Harderwijk. U bent vanaf 12.30 uur welkom in de voor deze gelegenheid geplaatste party-tent, alwaar een drankje en een hapje zal worden gereserveerd. Gedeputeerde Bouwmeester zal nog nader ingaan op de ruimtelijke mogelijkheden voor bedrijfsvestiging in Flevoland. Gedeputeerde Peters geeft een korte toelichting op de ruimteproblemen voor de ontwikkeling van regionaal bedrijventerrein op de Noordwest-Veluwe. Portefeuillehouder Bilder zal nog ingaan op de samenwerking binnen de regio op het gebied van de bedrijventerreinen.