RADIO 538

Radio 538 verkrijgt 102FM-pakket

Radio 538 na tien jaar eindelijk in heel Nederland te ontvangen

Hilversum 26 mei 2003- Vanmiddag is een einde gekomen aan de onzekerheid rondom de verdeling van de FM-etherfrequenties voor de commerciële radiozenders. Radio 538 heeft met succes geboden op de 102FM frequentie die in bijna heel Nederland te ontvangen is. Bovendien is Radio 538 nu ook via de middengolf in Zuid-Limburg te ontvangen.

Hiermee is de jarenlang voortslepende ethersoap tot een climax gekomen. De huidige frequentie van Radio 538 gaat naar Sky Radio terwijl Noordzee FM op de frequentie van Sky Radio terecht komt. De 102FM frequentie is in de nieuwe situatie de beste frequentie t.a.v bereik en sterkte.

Lex Harding: Eindelijk gerechtigheid. Na tien jaar onzekerheid weten we nu eindelijk zeker dat Radio 538 de komende acht jaar een landelijke FM-frequentie heeft. Eindelijk kunnen we op gelijke voet gaan concurreren met de publieke radiozenders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik enigszins opgelucht ben, want ik heb hem de laatste dagen toch wel een beetje geknepen.

Voor Radio 538 is dit reden tot een feestje. Niet alleen is aan de onzekerheid een einde gekomen, maar kunnen ze nu ook aan het werk om de huidige luisteraars te informeren waar de zender vanaf 1 juni te beluisteren is.

102 FM = Radio = 538

Radio 538 maakt commerciële radio voor jonge mensen in de breedste zin van het woord. Het format bestaat uit Top 40 muziek, dance, R&B en de beste hits uit een jong verleden, met populaire deejays als Edwin Evers, Jeroen van Inkel en Wessel van Diepen.

Radio 538 is in heel Nederland via de kabel te ontvangen en in de ether op 102FM.

Meer informatie is te vinden op de internetsite www.radio538.nl.

Noot voor de redactie (