Politie Midden- en West Brabant

Politie rondt onderzoek dode vrouw Stuivesantplein af

Tilburg, 26 mei

TILBURG Naar aanleiding van de diefstal met geweld, gepleegd op 08 februari jl., waarbij een 51-jarige Tilburgse vrouw in haar woning op het Stuivesantplein ernstig mishandeld werd en later, op 8 maart, aan haar verwondingen overleed, werd er door een speciaal geformeerd rechercheteam een onderzoek ingesteld.

Dit leidde in eerste instantie, op 8 februari, tot de aanhouding van vier personen. Zij konden aannemelijk maken, niet verantwoordelijk te zijn voor de omstandigheden waarin de vrouw in haar woning aan het Stuivesantplein werd aangetroffen. Op 10 februari werden deze vier personen in vrijheid gesteld en zullen niet worden vervolgd.

Het onderzoek werd voorgezet en dit resulteerde op 21 maart tot de aanhouding van twee Tilburgers, die toen 23 en 24 jaar oud waren. Een derde verdachte, een 35-jarige man afkomstig uit Heerhugowaard, die op dat moment gedetineerd zat voor andere geweldsmisdrijven, werd ook in deze zaak gehoord. Twee van de drie verdachten legden een bekennende verklaring bij de politie af. De zaak zal op 02 juli op zitting komen.