Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Bagger eruit, vis erin

Zaandam, 26 mei 2003 ­ De waterschapsverkiezingen zijn van start gegaan, de stembiljetten zijn verstuurd. Voor het Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht worden 14 kandidaten gesteund door natuur en milieuorganisaties. Zij voeren campgne met als motto 'bagger eruit, vis erin'. De schriftelijke verkiezingen duren tot 12 juni.

Natuurmonumenten, Landschap Noord-Holland, Het Utrechts Landschap, Milieufederatie Noord-Holland, Natuur- en milieufederatie Utrecht, Goois Natuurreservaat en Milieucentrum Amsterdam hopen dat er zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen. Het waterschap heeft namelijk een grote invloed op de natuur en het landschap. Zij beheert bijvoorbeeld de hoogte van het waterpeil, dat invloed heeft op het soort natuur in een gebied. Ook heeft het waterschap zorg voor de waterkwaliteit. Schoon water is belangrijk voor de gezondheid van mens én natuur. Dit wordt gesymboliseerd door het motto 'bagger eruit, vis erin'.

Categorieën
Het waterschapsbestuur is ingedeeld in verschillende categorieën. Alle inwoners mogen in de categorie 'ingezetenen' stemmen. Huiseigenaren kiezen ook in de categorie 'gebouwd' en eigenaren van ongebouwde percelen (landbouwgrond, natuurterreinen) kiezen voor 'ongebouwd'. Er zijn groene kandidaten in de categorieën ingezetenen en gebouwd. Op het stembiljet zijn ze te herkennen aan de zin 'kies voor natuur in uw waterschapsbestuur' en/of hun verwijzing naar www.kiesnatuur.nl. Op deze website is meer informatie te vinden over de groene kandidaten en hun programma.

Groene kandidaten
Kiesdistrict Amstel en Proosdij: categorie ingezetenen: Luuc Mur (Vinkeveen), Joost van Zuijlen (Diemen), categorie gebouwd: Dirk Quaak (Abcoude).

Kiesdistrict Vecht: categorie ingezetenen: Peter Korzelius (Huizen), Peter van der Linden (Hilversum), Herman Proper (Hilversum), Gerjet Wisse (Kockengen); categorie gebouwd: Albert Dierick (Huizen).

Kiesdistrict Amsterdam: categorie ingezetenen: Rick ten Have (Amsterdam), Elina Hatzmann (Amsterdam), Ellen Reijs (Amsterdam), Chris Rümke (Amsterdam); categorie gebouwd: Lammy Garming (Amsterdam), Douwe Tiemersma (Amsterdam).

Einde persbericht

Voor meer informatie (