Nederlandse Volks-Unie (NVU)

Postbus 4053 6803 EB Arnhem

( 026-3217539

E-mail: Constant.Kusters@12move.nl Internet:www.NVU.info

Arnhem, 25 Mei 2003.

Persverklaring:

Het comitee Kusters / Malcoci heeft besloten om definitief af te zien van een 3^e demonstratie in Apeldoorn.

Bij de volgende demonstratie zullen wij zeker ons recht, vrijheid van meningsuiting, wederom gaan opeisen bij de bestuursrechter. Eveneens willen wij dan de eindregie in handen houden, zodat wij aanvangstijd(en), locatie en hoeveelheid demonstranten bepalen van een demonstratie. 60 minuten rennen op een verlaten industrieterrein, tussen de meeuwen en afvalcontainers heeft niets te doen met demonstreren of het democraties grondrecht om te mogen demonstreren, terwijl geen enkel burger notie kan nemen van je demonstratie. Burgers die wilden meedemonstreren werden niet eens toegelaten tot het industrieterrein.

Er ligt nu een taak weggelegd voor het Openbaar Ministerie om criminele groeperingen zoals AFA en DWARS nu aan te gaan pakken aan de hand van het door het O.M. verzamelde materiaal van 8 maart en 17 mei jl. Of is Nederland blind aan het linkeroog? Links mag alles, en rechts mag niets??

Burgemeester de Graaf verdient een lofpluim, omdat hij de eerste burgemeester is in Nederland, die meteen legaal toestemming gaf voor een demonstratie. Misschien moeten de burgemeester(s) eens nadenken om de schade te verhalen bij de raddraaiers van extreem-links. Dat de gemeentes zitten met zulke hoge kosten komt niet door het comitee Kusters/Malcoci, die willen alleen legaal en vreedzaam demonstreren. Dit komt door de gewelddadige en criminele tegendemonstranten die in de straten van Apeldoorn op 8 maart jl. op mensenjacht waren! Wij gaan toch ook niet tegendemonstreren bij demonstraties of congressen van Groen Links!

Met vriendelijke groet,

Partijvoorzitter NVU

Constant Kusters.