Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 26 mei 2003


Hummelo - Verkeersongeval met letsel

Een 75-jarige vrouw uit 's-Gravenhage is op 24 mei omstreeks 16.45 uur bij een verkeersongeval op de Loenhorsterweg gewond geraakt. De vrouw fietste over genoemde weg en werd ingehaald door een 50-jarige man uit Elburg die een personenauto met daarachter een caravan bestuurde. De vrouw schrok hiervan en week uit naar rechts, waarbij ze met het voorwiel van de fiets in een kuil terecht kwam en viel. De vrouw is met gekneusde ribben en een gekneusde enkel overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


Doetinchem - Verkeersongeval met letsel

Een 36-jarige automobilist uit Doetinchem is op 25 mei omstreeks 17.30 uur bij een eenzijdig verkeersongeval op de Sicco Mansholtweg gewond geraakt. De man moest plotseling uitwijken en reed hierdoor tegen een lantaarnpaal aan. De man is met nekklachten overgebracht naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


Lichtenvoorde - Verkeersongeval met letsel

Bij een verkeersongeval op de kruising van de Oude Winterswijkseweg met de Schaarweg en de Manenschijnweg zijn op 25 mei omstreeks 17.15 uur twee personen gewond geraakt.
Een 71-jarige automobiliste uit Winterswijk reed over de Winterswijkseweg en wilde links af slaan, de Schaarweg in. Op het moment dat de vrouw af wilde slaan werd zij ingehaald door een personenauto die werd bestuurd door een 21-jarige man uit Lievelde . Hierdoor ontstond een aanrijding. Door de aanrijding botste de automobilist uit Lievelde tegen een boom die aan de linkerkant van de weg stond. De man uit Lievelde is met een gebroken neus en een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk. Zijn vriendin, een 23-jarige inwoonster van Haaksbergen, is met kneuzingen aan haar been eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Winterswijk.


Kilder - Rijden onder invloed

Een 25-jarige inwoner van Zutphen is op 26 mei omstreeks 03.00 uur op de Beekseweg staande gehouden voor een alcoholcontrole. Agenten troffen de man aan nadat hij met zijn auto midden op een rotonde tegen een grote steen was gereden. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 770 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van negen uren uitgereikt en er wordt proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Diefstal uit personenauto

Een inwoner van Doetinchem heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond geparkeerd aan de Caenstraat. De daders hebben tussen 25 mei 17.00 uur en 26 mei 05.00 uur een ruit van de auto vernield. Uit de auto werden vervolgens een radiocdspeler en geluidsboxen weggenomen.


Gaanderen - Diefstal uit personenauto

Een inwoner van Gaanderen heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn personenauto. De auto stond geparkeerd naast een woning aan de Rijksweg. De daders hebben tussen 23 mei 19.00 uur en 25 mei 18.50 uur vermoedelijk door te hengelen een portierslot geopend. Hierna werden een radiocdspeler en een aantal cd's weggenomen.


Winterswijk - Banden van vrachtwagen lek gestoken

Een inwoner van Winterswijk heeft aangifte gedaan van vernieling van banden van zijn vrachtauto. De man had zijn vrachtauto geparkeerd op een terrein aan de Tuunterstraat. Tussen24 mei 20.00 uur en 26 mei 04.30 hebben onbekenden drie banden van de vrachtauto lek gestoken. De schade bedraagt ongeveer 3500 euro.


Aalten - Dierenmishandeling

Tussen 24 mei 19.00 uur en 25 mei 11.00 uur hebben onbekenden de hals van een ram doorgesneden.
De ram stond in de berm van de Eerste broekdijk. Door een voorbijganger werd de gewonde ram aangetroffen. De ram had een snijwond van ongeveer 4 cm in zijn hals. Deze wond werd door een dierenarts gehecht.







Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --