Politie Zaanstreek-waterland



17:00 21-MEI-03
LOC: WATERGANG, JAAGWEG

Verdachten met softdrugs gepakt

Tijdens een verkeerscontrole trof de politie in een auto ongeveer 7 tot 8 kg hennep aan. De hennep zat verpakt in 15 plastic zakken, welke in een grote boodschappentas waren gedaan. Tegen de 32-jarige bestuurder uit Purmerend en zijn 21-jarige bijrijder uit Volendam zal een proces-verbaal worden opgemaakt. De vangst is in verband met het onderzoek niet eerder bekend gemaakt.

22:09 25-MEI-03
LOC: ILPENDAM, KRUISING WATERMUNT - TURELUUR

Motorrijdster gewond na aanrijding

Een 50-jarige motorrijdster uit Ilpendam werd met onbekend hoofd- en rugletsel naar het Waterlandziekenhuis in Purmerend gebracht na een aanrijding. Het slachtoffer reed vanaf de Tureluur de Watermunt op en gaf daarbij geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 45-jarige automobilist uit Ilpendam. Zij reed tegen de linkerzijkant van de auto kwam ten val.

05:57 26-MEI-03
LOC: PURMEREND, REIGERSBEK

Telefoons en portemonnees weg na woninginbraken

In de afgelopen nacht werd in twee woningen ingebroken. In beide gevallen kwam men binnen door de cilinder van het voordeurslot af te breken. Alleen de benedenverdiepingen werden doorzocht. Men nam telefoons, portemonnees met passen en sieraden uit de woningen weg. De bewoners hebben niets van de inbraken gemerkt.

06:48 26-MEI-03
LOC: VOLENDAM, SCHEPENWIJK EN DE DAMCOOGH
64 auto's met buit er in
In het kader van een auto-inbrakenproject van de politie, hebben agenten de afgelopen nacht in de Schepenwijk en in de wijk omringt door de Damcoogh en controle op de inhoud van bedrijfsauto's uitgevoerd. Er werden 105 bedrijfsbusjes gecontroleerd. In 64 busjes werd een waarschuwingsbrief achtergelaten, omdat zich in de busjes duidelijk zichtbaar waardevolle zaken bevonden, zoals radio's en gereedschappen. De politie probeert op deze wijze mensen ertoe te bewegen waardevolle zaken uit hun voertuig mee te nemen om een inbraak te voorkomen.

13:08 26-MEI-03
LOC: ZAANDAM, SLUISPOLDERWEG
Vier werknemers naar ziekenhuis na cacaobrand
Bij een verpakkingsbedrijf raakte een voorraad cacao door nog onbekende oorzaak in brand. Alle 31 werknemers konden het gebouw op tijd verlaten. Vier van hen hebben geprobeerd het vuur te doven. Door de hevige rookontwikkeling kregen zij echter ademhalingsproblemen, waarna zij met mogelijke koolmonoxidevergiftiging naar ziekenhuis De Heel werden overgebracht. Omtrent hun huidige toestand is nog niets naders bekend.
De brandweer schaalde de brand in als middelbrand, maar kon omstreeks kwart over twee het sein brand meester geven. Het vuur is beperkt gebleven en het gebouw zelf heeft dan ook weinig schade opgelopen. De hal, waar de brand woedde, heeft een oppervlakte van ongeveer 2300 m2 en lag vol met allerlei te verpakken levensmiddelen. Deze moeten als verloren worden beschouwd, waardoor de schade van de brand nu al op enige miljoenen Euro's wordt geschat.






Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-190503



02:06 24-MEI-03
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Onder invloed en geen rijbewijs

Tijdens een alcoholcontrole op de Purmersteenweg in Purmerend was het zaterdagochtend bij de tweede bestuurder meteen raak. De 31-jarige Amsterdammer had een alcoholgehalte van 345 ug/l en was in de afgelopen jaren al drie keer eerder met alcohol op achter het stuur te zijn betrapt. Het rijbewijs van de man bleek al enige jaren te zijn verlopen.Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zaterdagavond werd nogmaals een alcoholcontrole gehouden. Op de Waterlandlaan werd bij in totaal 26 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van allen had (teveel) gedronken.

22.39 24-MEI-03
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
03:55 26-MEI-03
OOSTZAAN, A8

Teveel gedronken

Tijdens een alcoholcontrole in Zaandam werden zaterdagavond drie automobilisten aangehouden. Een 52-jarige Amsterdammer, een 20-jarige Zaandammer en een 26-jarige man uit West-Knollendam reden onder invloed over de Kepplerstraat. De bestuurder uit West-Knollendam had het meest gedronken, ruim twee keer zoveel als toegestaan (470 ug/l). De man was vorig jaar ook al met drank op betrapt. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Zaterdagavond werden in totaal 28 mensen op de Kepplerstraat aan een blaastest onderworpen. Maandagochtend werd op de A8 in Oostzaan een bestuurder van de weg gehaald omdat hij de alcohollimiet ruimschoots had overschreden (465 ug/l). De man kreeg een rijverbod van vier uur, een boete en een proces-verbaal.

MONNICKENDAM, 'T SPIL
Beschonken automobilist valt door de mand
Een 25-jarige Monnickendammer werd in de nacht van zaterdag op zondag op 't Spil aangehouden wegens het rijden onder invloed. De automobilist viel de dienstdoende agenten op omdat het achterlicht van de auto defect was. Een nadere controle wees uit dat de man teveel gedronken (340 ug/l) had. De bestuurder kreeg een rijverbod van twee uur, een boete en een proces-verbaal.

05:22 25-mei-03
MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG N247
Bestuurder onder invloed rijdt met lekke band
Zondagochtend vroeg meldde een weggebruiker dat in Monnickendam een auto met een lekke band over de N247 reed. De bestuurder, een 43-jarige man uit Warder, zat met een slok op achter het stuur. Hij was vermoedelijk in Monnickendam tegen een vluchtheuvel gereden waarbij de autoband was lekgeraakt. In Katwoude haalden agenten de man van de weg. De adem van de man rook sterk naar alcohol en een blaastest bevestigde het vermoeden dat er drank in het spel was. De man bleek enige jaren geleden ook al voor het rijden onder invloed te zijn aangehouden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

EINDE***************************************


---- --