Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 26-05-2003
persberichten maandagmiddag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Autokraken

FLUITENBERG - Zondagnacht zijn twee autobezitters in Fluitenberg de dupe geworden van inbraak in hun auto. Uit beide autos die geparkeerd stonden aan de Veldkamp en de Fluitenbergseweg is de autoradio-cd speler gestolen Van een van de autos is een portierslot vernield. Bij de andere auto werd het de kraker wel erg gemakkelijk gemaakt. De auto was niet afgesloten.

Buitenboordmotor

HOOGEVEEN - Een 36 jarige inwoner van Zuidbroek mist een buitenboordmotor. De motor was gemonteerd op zijn zeilboot die lag afgemeerd in de Oostermoersevaart bij De Groeve. Het kettingslot, waarmee de motor was beveiligd was doorgeknipt. Het gaat om een 4 pk motor van het merk Suzuki.

Autos vernield

ASSEN - Het afgelopen weekeinde zijn op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Industrieweg in Assen de ruiten van twee bestelautos vernield. Het terrein is ook bereikbaar vanaf de Groningerstraat. Er wordt niets uit de autos vermist.

Zoutzuurtank lekt

WESTERBORK - En lekkende tank met zoutzuur zorgde maandagmorgen op het Oosteinde voor wat commotie. De brandweer ontdekte al snel dat er geen reden was voor paniek. Een 40 jarige truckchauffeur uit Elst kwam er bij het lossen van pallets bij een bedrijf aan het Oosteinde in Westerbork achter dat hij een lekkende tank met 1000 liter zoutzuur vervoerde. De tank was bestemd voor een bedrijf in Drachten. Uit veiligheidsoverweging is de vloeistof overgepompt in een andere tank. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omgeving geweest

Bovenleiding vernield

NIEUW AMSTERDAM - Een 48 jarige chauffeur uit Kolham heeft maandagmiddag door uitstekende lading nvan zijn vrachtauto de bovenleiding van een spoorwegovergang in Nieuw Amsterdam meegenomen. Er raakte niemand gewond. De materiele schade is groot. De spoorwegovergang is ongeveer een uur afgesloten geweest. Dat zal ook het geval zijn als de schade gerepareerd wordt.