Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING Eefde, Zupthenseweg/Jodendijk 25 mei om 15.10 uur Betrokkene 1: 66 jarige bestuurder personenauto uit Lichtenvoorde Betrokkene 2: 59 jarige bestuurder motor uit Aalten De 59 jarige bestuurder van de motor rijdt op de Zupthenseweg richting Gorrsel. Achterop zit een 57 jarige vrouw. Voor hem rijdt de 66 jarige in de personenauto. Op een gegeven moment wil de automobilist bij de Jodendijk linksaf slaan. De bestuurder van de motor heeft dit te laat in de gaten en botst met zijn motorfiets tegen de personenauto en komt met zijn motor ten val. Hierbij raken de bestuurder van de personenauto en de passagiere van de motor gewond en zijn met beenletsel overgebracht naar het Spittaal in Zutphen.

AUTO OP DE KOP / ONDER INVLOED Twello, Jupiter 26 mei om 22.40 uur Een 20 jarige inwoner uit Deventer is met zijn personenauto met grote snelheid over de rotonde gereden, raakt hierbij een lantaarnpaal (deze knapt af), en komt vervolgens op de kop terecht in een tuin terecht. De bestuurder bleef ongedeerd, maar had wel teveel gedronken. Hij blies 260 ug/l = 0,59 prom. Hem werd een rijverbod van 1 uur uitgereikt en proces verbaal is opgemaakt.

PLEZIERJACHT BRANDT UIT Bronkhorst, IJssel 25 mei om 21.00 uur Op het plezierjacht werd door de drie opvarenden rookontwikkeling gezien in het slaapcompartiment. De 41 jarige booteigenaar heeft de boot direct tegen de wal gevaren en de opvarenden konden van boord. In een mum van tijd stond de boot in lichterlaaie. De brandweer heeft de boot nageblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.

ONDER INVLOED Warnsveld, Rijksstraatweg 26 mei om 01.38 uur Een 21 jarige inwoner uit Groningen blies bij alcoholcontrole 405 ug/l = 0,9 prom. Hem werd een rijverbod van 3 uur uitgereikt en proces verbaal is opgemaakt.

EINDE BERICHTEN