Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

26-05-2003
OV taxi korting

Korting
De veranderingen bij de OV-taxi leidse regio per 1 maart jl. hebben geleid tot een betere dienstverlening: bij meer dan 95% van de ritten komt de OV-taxi leidse regio nu op tijd. Daarom krijgt u van zaterdag 31 mei t/m vrijdag 6 juni a.s. korting: de opstapzone is dan gratis!

Voor vragen kunt u bellen met de Klantenservice (0900) 20 22 369 (lokaal tarief).

Spelregels OV-taxi leidse regio
Bestellen : (0900) 20 22 368 (24 uur per dag, lokaal tarief)
* Geef uw pasnummer door, uw bestemming en eventuele bijzonderheden, zoals rolstoel, aantal personen, gratis begeleider of geleidehond
* Reserveer tijdig, uiterlijk 30 minuten vóór de door u gewenste ophaaltijd

* Op tijd op een afspraak: bel i.p.v. 30 minuten minimaal 1 uur van tevoren en geef de noodzakelijke (uiterlijke) aankomsttijd door!
* Bestel zo mogelijk gelijk de terugrit

* Als u gebruik maakt van de gratis terugbelservice, geef dan het telefoonnummer door waarop u bij vertrek bereikbaar bent
* Ophalen maximaal 20 minuten na afgesproken ophaaltijd, zo niet, dan heeft u recht op één gratis zone en opstapzone
* Betaal zo veel mogelijk met gepast geld
* geen nachttarief

Wat is OV taxi?
Inwoners van de gemeente Alkemade kunnen dag en nacht, 7 dagen per week, gebruik maken van de OV-taxi leidse regio. Dit is een vorm van aanvullend openbaar vervoer, een soort kruising tussen de bus en de taxi. Vervoer voor iedereen, dus ook voor rolstoelpassagiers. U wordt thuis opgehaald en naar uw bestemming gereden. Tegelijk kunnen ook andere passagiers meerijden. De prijzen liggen daarom een flink stuk lager dan bij de gewone taxi's.

De OV- taxi rijdt ook naar een groot aantal gemeenten rond de Leidse regio, zoals naar Noordwijk, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en Leidschendam. Ook kunt u verder reizen (zonder over te stappen), maar dan moet u wel extra betalen. De ritprijs (per persoon 1,86 per reis- en opstapzone) is bij het bestellen bekend. U kunt gebruik maken van de gratis terugbelservice (u wordt vlak vóór aankomst van de OV-taxi gebeld). Wel moet u contant afrekenen, net zoals in de bus. Kinderen onder de 4 jaar die geen zitplaats hebben, mogen gratis mee, net zoals geleidehonden.