Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

26-05-2003
Themabijeenkomst sportaccomodaties goed bezocht

Op 19 mei jl. vond in de raadzaal van het gemeentehuis te Roelofarendsveen de tweede themabijeenkomst plaats over gemeentelijke sportaccommodaties. Eerder dit jaar werd in Alkemade een bijeenkomst georganiseerd over breedtesport. Eind juni volgt een derde bijeenkomst over subsidiering van sportverenigingen. De inbreng van de sportverenigingen wordt gebruikt voor het opstellen van een sportnota.

De avond, die werd voorgezeten door wethouder Wil Reijnders, is georganiseerd om van sportbestuurders te horen wat de wensen en knelpunten zijn ten aanzien van het gebruik van sportaccommodaties. De meeste sportverenigingen zijn op de uitnodiging ingegaan. Aan de hand van een notitie werd een aantal beleidsvoornemens over de gymzaal aan de Kerkweg, het tekort aan sportvelden en over eigendom en beheer van sportaccommodaties gesproken.

Aanwezige sportbestuurders wezen er in de discussie over de gymzaal aan de Kerkweg op, dat niet alleen een financieel belang een rol dient te spelen. Het maatschappelijke belang van voldoende accommodaties die gebruikt kunnen worden voor sport- en bewegingsactiviteiten werd benadrukt. Er werd tevens uitvoerig gesproken over het, in de ogen van de voetbalverenigingen, gebrek aan voldoende sportvelden. De betrokken verenigingen zien graag dat de gemeente de bestaande rapportage van NOC*NSF laat actualiseren. Verder bleek dat de stichting samenwerkende buitensportverenigingen, die het onderhoud van de sportvelden verzorgt, goed te werken. Het is de bedoeling deze stichting uit te breiden.