Politie Midden- en West Brabant

Politie nog steeds op zoek naar meisje (16) uit Bergen op Zoom

Melissa Bergen op Zoom, maandag 26 mei 2003

BERGEN OP ZOOM: De politie van het district Bergen op Zoom is nog steeds met man en macht op zoek naar de 16-jarige Melissa Raats, dat sinds zondagmiddag vermist wordt. Het is nog altijd niet duidelijk of het gaat om een vrijwillige of een onvrijwillige vermissing. Zowel gezien de lokatie, als de wijze waarop de scooter van Melissa zijn terug gevonden, sluit de politie een misdrijf niet uit.

Het meisje verliet gisteren in de loop van de middag per scooter haar ouderlijke woning. Toen zij enkele uren na het afgesproken tijdstip nog steeds niet thuis was, hebben haar ouders contact opgenomen met de politie. Vrijwel tegelijkertijd ontving de politie de melding dat er elders in Bergen op Zoom, aan de Zoomvlietweg, een scooter en een helm waren aangetroffen, die onbeheerd was achtergelaten. Het bleek te gaan om de scooter van Melissa.

De politie heeft direct in de omgeving van de vindplaats een onderzoek ingesteld. Zo is direct een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten ingezet, die met behulp van licht en een infraroodkijker de omgeving heeft afgezocht, werd een speurhond van de politie Rotterdam Rijnmond ter plaatse geroepen en werd een uitgebreid buurtonderzoek verricht op en rondom een nabijgelegen camping. Op deze camping woont een bekende van het slachtoffer, die de afgelopen nacht en vanmorgen alle medewerking aan de politie heeft verleend in een poging meer licht op de zaak te werpen. Dit alles heeft echter helaas nog altijd niet geleid tot de vondst van Melissa.

De politie stelt momenteel een uitgebreid onderzoek in naar de gangen van Melissa in de afgelopen maanden, in de hoop op deze wijze meer duidelijkheid te verkrijgen in haar verblijfplaats.

De politie werkt momenteel met zo`n tien personen aan de zaak en hoopt dat mensen, die eventueel meer licht op de zaak zouden kunnen werpen, zich bij de politie melden op het telefoonnummer 0900-8844.

Bron: Manon Ostendorf