ChristenUnie


Gebedslijst mei 2003 Maandag 26 Mei 2003 - 16:37

Zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid. Lukas 9 : 33a

Geachte bidders,

Als christenen hebben we de opdracht te zoeken naar de gerechtigheid van Christus; gerechtigheid voor ons persoonlijk leven. Mogen weten dat Hij de straf heeft betaald voor ons. Voor een christelijke politieke partij kunnen deze woorden ook worden vertaald in het zoeken naar publieke gerechtigheid. De ChristenUnie heeft dit in haar missie verwoord. We willen de samenleving laten functioneren naar Gods wil. Deze ambitie is hoog en het maakt ons gedreven. Niet krampachtig, immers Zijn Koninkrijk krijgt volledig gestalte wanneer Hij terugkomt op de wolken. Zijn Hemelvaart brengt ons dit in herinnering. Op het zaterdag jl. gehouden Uniecongres hebben we dat zo ook tegen elkaar gezegd.

In de periode tussen Hemelvaart en Pinksteren wordt door veel mensen intensief gebeden voor de stad of het dorp waarin zij wonen. Graag wil ik het initiatief van 10 dagen voor Nederland onder uw aandacht brengen. Het thema voor dit jaar is Bidden voor de omgeving Wellicht bent u hier al van op de hoogte. Ik wil u vragen of u heel concreet wilt bidden voor het gemeentebestuur burgemeesters en wethouders, de raadsleden. Wilt u ook vertegenwoordigers van de ChristenUnie in uw gemeente als die er zijn- opdragen in gebed. Via de website van de ChristenUnie vindt u de namen en adresgegevens. Misschien kunt u hen ook bemoedigen met een kaartje. Wanneer u geen toegang hebt tot internet kunt u natuurlijk even naar ons kantoor bellen of schrijven. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de Statenleden van de ChristenUnie en andere bestuurders van uw provincie. Meer informatie over het gebedsinitiatief van 10 dagen voor Nederland via www.10dagenvoornederland.nl of 0341 426 726 / 425 742.

De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie is in de belangstelling van CDA en VVD geweest als mogelijke coalitiepartner. André Rouvoet verwoorde het afgelopen zaterdag zo: Wij waren bereid om, zonder dat we het gezocht hadden, onze verantwoordelijkheid te nemen en deel te nemen aan een kabinet, dat hoewel het niet onze eerste keuze was goede dingen voor ons land had kunnen doen. Het heeft niet zo mogen zijn. Terugkijkend kwamen er bij mij twee gedachten op die ik met u wil delen. In de eerste plaats dit: het moet ons te denken geven dat we nog maar een jaar terug door de voortdurend gunstige peilingen gretig, té gretig, begonnen te speculeren over kabinetsdeelname, en uitgerekend nú, nu niemand het verwachtte omdat we bij twee verkiezingen op rij een tik op de neus hadden gekregen, ineens wél als serieuze gesprekspartner aan tafel gevraagd werden. En ten tweede een gedachte zo is mij gebleken ook in D66-kringen leeft: stél nu eens dat de ChristenUnie twee zetels of zelfs maar één zetel meer had gehad; zou het dan niet anders gelopen zijn? Zou het CDA dan ook een coalitie met twee van de drie paarse partijen hebben verkozen boven de ChristenUnie, waarmee een daadwerkelijke versterking van de christelijke politiek wordt bereikt?

U kunt danken voor:

· het heerlijke gegeven dat God de Heer regeert en dat Hij ons door Zijn Geest wil leiden

· de aandacht, publiciteit èn waardering die er was voor de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie

· de mogelijkheden die we in ons land hebben op plaatselijk, provinciaal en landelijk te streven naar publieke gerechtigheid
· het goed verlopen Uniecongres waarin oa. op een goede manier afscheid is genomen van Leen van Dijke, Dick Stellingwerf, Eimert van Middelkoop en Kars Veling,

· invulling van verschillende vacatures op het landelijk bureau, waaronder die van directeur

U kunt bidden voor:

· uw lokale en provinciale overheid

· vertegenwoordigers van de ChristenUnie in uw gemeente en provincie
· Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie en hun medewerkers
· Eerste kamer en de fractie van de ChristenUnie daarin
· de invulling van de vacature voor directeur van het Wetenschappelijk Instituut

· de regering van CDA, VVD en D66

Met vriendelijke groet,

Klaas Quist, coördinator gebed

---