Gemeente Stede Broec 26-5-2003
TELEFOONCIRKEL: EEN VEILIG GEVOEL VOOR SENIOREN

Wanneer u als oudere zelfstandig woont, heeft dit natuurlijk voordelen. U bent niet afhankelijk van anderen en u kunt doen en laten wat u wilt. Maar het heeft ook een nadeel: er is niemand in de buurt om u te helpen als er eens wat aan de hand is. Het kan gebeuren dat u valt of ziek wordt. Daarom is WonenPlus van plan om in juni te starten met een telefooncirkel. Iemand belt u elke dag om te horen of alles in orde is; neemt u de telefoon niet op, dan slaat hij of zij alarm.

Controle
Er is een lijstje van mensen, bijvoorbeeld uw dochter of uw buurvrouw, die een sleutel van uw huis hebben en die gebeld worden als u de telefoon niet beantwoordt. Een telefooncirkel bestaat uit ongeveer zeven personen die elkaar tussen 10 uur en 10.30 uur in de ochtend opbellen om te vragen of alles in orde is. De telefooncirkel is een controlelijn en geen gezelligheidslijn. Aan de deelnemers wordt gevraagd om de gesprekken kort te houden. Wie toch even gezellig wil bijpraten kan altijd later even teruggebeld worden. Ook zijn er deelnemers die het dagelijkse korte telefoontje voldoende vinden en die verder geen behoefte hebben aan sociale contacten. De telefooncirkel helpt om met een gerust gevoel zelfstandig te wonen.

Informatie
Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven voor de telefooncirkel? Dan kunt u langsgaan bij of bellen met het ServicePunt van WonenPlus in de bibliotheek in winkelcentrum Streekhof. Het ServicePunt is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur en is telefonisch bereikbaar op nummer 516802.