Politie Midden- en West Brabant

Perberichten District Breda (26/5)

Breda, maandag 26 mei 2003

Man dringt woning binnen en pleegt vernielingen

BREDA: De politie heeft vannacht een 31-jarige Bredanaar aangehouden die een 21-jarige man had mishandeld en daarna diens woning was binnengedrongen. Daar bevonden zich een 18-jarige vrouw en haar baby. De politie heeft de verdachte aangehouden. De vrouw en het kind bleven ongedeerd.

De politie kreeg vannacht omstreeks 04.10 uur een melding dat in de wijk Haagpoort een man een bewoner uit zijn eigen huis geslagen had en zich nu in die woning opgesloten had. Het slachtoffer een 21-jarige man vertelde dat de indringer tegen zijn woning had staan bonken, toen hij de deur open deed, had de verdachte hem geslagen en uit de deuropening getrokken. Hierna was de verdachte de woning binnen gegaan en had de deur dichtgetrokken, de bewoner buiten achterlatend. In het pand waren op dat moment nog een vrouw met een baby. De politie heeft hierop de verdachte gevorderd de woning te verlaten. Hij deed de deur open toen de agenten riepen dat ze een politiehond zouden inzetten. Agenten hebben de man vervolgens aangehouden. In de woonkamer waren vernielingen aangericht. De verdachte, een 31-jarige Bredanaar, blijkt in dezelfde straat te wonen. De vrouw was erg onder de indruk maar niet gewond. De man werd door de GGD ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. De verdachte is vanmiddag verhoord. Hij wijt zijn gedrag aan het gebruik van alcohol.

Mishandeling in café, verdachte aangehouden

BREDA: Vannacht is omstreeks 02.00 uur in een café aan de Vismarktstraat een 31-jarige Bredanaar mishandeld. De politie heeft een verdachte, een 32-jarige Bredanaar aangehouden. Het slachtoffer heeft vermoedelijk een hersenschudding overgehouden aan het cafébezoek. De politie heeft op aanwijzing van omstanders een verdachte aangehouden, die het slachtoffer in het gezicht geslagen zou hebben. De politie onderzoekt de achtergronden van deze zaak.

Verdachte aangehouden voor diefstal met geweld

BREDA: De politie van het team Vlaanderenstraat heeft vanmiddag omstreeks 13.00 uur in het bureau een 33-jarige Bredanaar aangehouden die verdacht wordt van diefstal met geweld, gepleegd in Breda op 17 mei 2003.

In de nacht van vrijdag 16 mei op zaterdag 17 mei 2003 is een cafetaria eigenaar in Breda Noord in zijn zaak mishandeld en beroofd. De politie verdenkt de 33-jarige Bredanaar van deze misdrijven. De dader had eerst in de zaak op een gokautomaat gespeeld. Hierna had hij de eigenaar toen die de zaak wilde sluiten mishandeld door met een kapot bierglas tegen het gezicht te slaan. Hierbij zag de dader kans ruim 400 euro te stelen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie Etten-Leur gebruikt pepperspray bij aanhouding

ETTEN-LEUR: Agenten van de politie Etten-Leur hebben zondagmorgen pepperspray gebruikt bij de arrestatie een 42-jarige man bij het AZC aan de Streek. De verdachte uitte bedreigingen en probeerde met stenen de portiersloge te vernielen. De verdachte is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 06.55 uur een melding dat een agressieve man aan het proberen was met stenen de ruiten van de portiersruimte te vernielen. Ter plaatse zagen de agenten dat de bedoelde man stenen tegen de ruit gooide en dat er al schade was toegebracht. De politiemensen riepen tegen de man in het Nederlands en Engels dat hij de stenen moest laten vallen en dat hij aangehouden was. Hierop zagen ze dat de man een steen van het formaat halve stoeptegel oppakte en in hun richting kwam. Ze waarschuwden de man opnieuw en sprayden vervolgens pepperspray in de richting van het gelaat van de man. Hierna liet de verdachte de stenen vallen en konden zij hem aanhouden. Uit het onderzoek blijkt dat de man agressief geworden was in de richting van twee beveiligingsbeambten en hen ook bedreigd had. Hij had de beveiligers aangesproken nadat hij na afloop van een feest betrokken was geweest bij een vechtpartij. Omdat hij klaagde over hoofdpijn hadden ze hem een pijnstiller gegeven. Kort hierna was hij erg agressief geworden.

Vernieling tuinhek

ZEVENBERGEN: Is maandag 26 mei aangifte gedaan van vernieling tuinhek aan de Kreekkant te Zevenbergen. Dit hekje was vernield in de nacht van zaterdag op zondag. Het hekwerk stond aan de voorzijde van de woning en is omver en stuk getrapt.

Man mishandeld na cafébezoek

STANDDAARBUITEN: Gisteravond heeft een vechtpartij plaats te Standdaarbuiten. Aldaar werd een 33-jarige man uit die plaats na cafébezoek belaagd door een groep van ongeveer 6 a 7 mensen en door hen mishandeld. Gezien is dat een van deze mannen nog een paar keer tegen het slachtoffer heeft geschopt. Het slachtoffer heeft diverse kneuzingen opgelopen en daarbij werd eveneens zijn bril en kleding vernield. Het mogelijke motief is het feit dat een vrouw door aangever is aangeraakt in het café. De politie heeft de zaak in onderzoek en is al bekend met de naam van een van de verdachten.

Bron: Willem van Hooijdonk