Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (26/5)

OOSTERHOUT, maandag 26 mei 2003

Vernieling personenauto
WIJK EN AALBURG: Een 73-jarige inwoner uit Wijk en Aalburg deed aangifte bij de politie van vernieling van zijn personenauto. De vernieling is gepleegd tussen zaterdag 24 mei 2003 te 22.00 uur en zondag 25 mei 2003 04.00 uur, toen deze auto geparkeerd stond in de Azaleastraat te Wijk en Aalburg. Van de auto werd de achterruit en zijruit ingeslagen. De inhoud van een in de auto liggende zak potgrond werd op het dak van de auto leeggegooid.

Crossen in bouwland
NIEUWENDIJK: Op maandag 26 mei 2003 werd aangifte gedaan van vernieling van een perceel knolselderij aan de Killeweg/Groene Dwarssteeg te Nieuwendijk. Men is waarschijnlijk met een 4-wiel aangedreven auto kriskras over het bouwland heengereden. Schade wordt geschat op 1000 á 2000. Dit gebeurde in de tijd gelegen tussen zondagmiddag 25 mei 17.00 uur en maandagochtend 26 mei 09.00 uur.

Winkeldievegge aangehouden
KAATSHEUVEL: Bij een winkel in De Efteling werd een 48-jarige Belgische vrouw op heterdaad betrapt toen ze enkele sieraden wilde stelen. De gestolen buit had een waarde van 13,40. De verdachte pleegde de diefstal op zondagmiddag 25 mei rond 16.00 uur. Zij werd ter plaatse aangehouden en aan de politie overgedragen. De verdachte kreeg ze een boete opgelegd van 115,-

Auto in brand
KAATSHEUVEL: In de Meierijlaan is een personenauto in brand gestoken. Door die brand raakte een daarnaast staande bestelauto en een container beschadigd. Van de bestelauto smolten de achterlichten en de achterbumper. De in brand gestoken auto brandde geheel uit. De brand werd door de brandweer geblust. De politie stelde een buurtonderzoek in, dat tot op heden nog geen bijzonderheden opleverde. Het is de vijfde verdachte autobrand in een half jaar tijd in Kaatsheuvel. De politie onderkent de onrust die hierdoor ontstaat en is bezig met een diepgaand onderzoek.

Klappen bij verkeersruzie
DONGEN: Op zondagavond is een 32-jarige man uit Dongen mishandeld op de Hoge Ham. De man was rond 18.30 uur bezig met het verplaatsen van een aanhangwagen. Toen dit niet snel genoeg ging naar de zin van een wachtende automobilist, sloeg deze de aangever op zijn gezicht. Hierna reed de bestuurder weg. De aangever moest zich onder dokters behandeling stellen. De politie stelt een nader onderzoek in. Het kenteken van de auto en het signalement van de dader zijn bij de politie bekend.

Bromfietser botst op paaltje
MADE: Op zondag 25 mei omstreeks 17.15 uur vond er op de Adelstraat te Made een aanrijding plaats. Hierbij raakte een 16-jarige jongen uit Made gewond. De jongen reed met zijn bromfiets achter een personenauto en week vervolgens naar rechts uit om bij een benzinestation het terrein op te rijden. Hij zag toen een paaltje over het hoofd en raakte dat paaltje met zijn knie. Hij is per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout.

Aanrijding leidt tot vondst van hennepkwekerij
SPRANG-CAPELLE: Op de Verdistraat te Waalwijk reed de bestuurder van een Mercedes personenauto tegen een lichtmast. Daarna rende hij direct weg. Dat gebeurde zondagavond 25 mei rond 23.30 uur. De politie stelde een onderzoek in en ging naar zijn verblijfadres, een woning in de Oudestraat in Sprang-Capelle. Daar was de veroorzaker van de aanrijding naar toe gevlucht. Toen de politie daar ging kijken troffen ze niet alleen die man aan maar ook een hennepkwekerij. In een schuur en op de zolder van die woning waren hennepkwekerijen ingericht aan. De man, een 42-jarige verdachte, evenals de 39-jarige bewoonster van de woning, zijn door de politie aangehouden en ingesloten. Op de zolder ontmantelde de politie vervolgens een kwekerij met 140 planten. In de schuur achter de woning stonden 130 hennepplanten op kweek. De politie nam alle planten en alle apparatuur in beslag.

Resultaten caravancontrole
WAALWIJK: Op zaterdag 24 mei 2003, hield de politie van 11.00 uur tot 16.00 uur, een inspectie van recreatievoertuigen. De politie controleerde preventief caravans en vouwwagens. Samen met de eigenaar werd zowel de auto als de caravan/vouwwagen bekeken. Het ging niet alleen om de technische aspecten. Ook de administratieve zaken zoals kentekenbewijs, aanvullingsblad of registratiebewijs werden bekeken. In totaal boden 14 eigenaren van caravans en vouwwagens vrijwillig hun combinatie ter keuring aan. De politie gaf daarnaast 10 passerende caravaneigenaren een stopteken. De controle was op vrijwillige basis dus er werden geen bekeuringen uitgeschreven.
In totaal zijn er 24 combinaties gecontroleerd. De politie is niet ontevreden over de resultaten.
In vijf gevallen had men de caravan of vouwwagen verkeerd beladen. Een automobilist had niet het goede rijbewijs om zijn combinatie te mogen trekken. Vier zogenaamde losbreekreminrichtingen waren niet in orde. De losbreekreminrichting zorgt ervoor dat als een caravan of aanhangwagen los raakt van de trekhaak van de auto, de remmen van de caravan of aanhangwagen automatisch in werking treden. Dit voorkomt dat een losgeraakte aanhanger of caravan zelfstandig op drift raakt. In zeven gevallen waren er kleine mankementen aan de verlichting van het recreatievoertuig.
Twee personen kregen een waarschuwing voor gladde banden. De controle was op vrijwillige basis dus er werden geen bekeuringen uitgeschreven. De deelnemers waren positief en vonden het leuk om het mee te maken.

Diefstal personenauto
WAALWIJK: Vanaf de Koolmees is afgelopen nacht een Volkswagen Golf gestolen. Deze auto was voorzien van het kenteken 54-DH-VT. Niemand heeft die nacht iets van de diefstal gezien of gemerkt. Deze diefstal is gepleegd tussen zondag 25 mei 2003 22.45 uur en maandag 26 mei 2003 05.30 uur.

Bedrijfsinbraken
WAALWIJK: Op 26 mei rond 03.10 uur is in een bedrijf aan de Reigerbosweg ingebroken. Hier kwam men het pand binnen door een gat in het dak te maken. Binnen heeft men geprobeerd om de kluis open te breken, maar dat is niet gelukt. Vermoedelijk zijn de daders gestoord doordat een veiligheidsdienst daar het bedrijf kwam controleren. Ook is er ingebroken In een bedrijf aan de Grotestraat. Men kwam binnen door een ruitje uit een roldeur te halen. Tot op heden is niet bekend wat er uit het bedrijf gestolen is.

Meisje gewond bij eenzijdig ongeval
DEN HOUT: op zondag 25 mei omstreeks 20.10 uur vond er op de Hespelaar in Den Hout een eenzijdig ongeval plaats. Daarbij raakte een 17-jarige meisje uit Made werd gewond. Zij reed met haar bromfiets over de Hespelaar in Den Hout en wilde remmen omdat ze verblind werd door de zon. Door een onhandige manoeuvre kwam ze in botsing met een lantaarnpaal. Zij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout.

Bron: Jeroen Steenmeijer