Nieuwsbericht

maandag, 26 mei 2003, 17.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Diefstal auto
Alkmaar, zondag 25 mei 2003.
Tussen zaterdag 22.30 uur en zondag 16.00 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Eilandswal te Alkmaar. Het ging om een geparkeerd staande Ford Scorpio, blauw van kleur en voorzien van het kenteken LT-BB-30. In de nacht van zondag op maandag, tussen 22.30 en 06.00 uur verdween een personenauto vanaf de Muiderwaard in Alkmaar. In dit geval ging het om een zwarte Daihatsu Cuore met kenteken 06-FN-NJ.

Aanrijding met letsel

- Heerhugowaard, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmiddag omstreeks 16.20 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Provincialeweg - Huygendijk te Heerhugowaard. Een 30-jarige vrouw uit Spanbroek reed in een personenauto over de Provincialeweg. Zij reed in de richting Alkmaar. Vanuit de richting Alkmaar reed een 44-jarige man uit Uitgeest in een personenauto. De Spanbroekse sloeg met haar auto linksaf de Huygendijk op, juist op het moment, dat de bestuurder uit Uitgeest rechtdoor de kruising overreed. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouwelijke bestuurder gewond raakte. Zij werd met nekklachten overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar voor onderzoek. Beide bestuurders verklaren door groen licht te zijn gereden. De politie zoekt getuigen die hierover duidelijkheid kunnen geven. De politie Heerhugowaard is telefonisch te bereiken onder nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

- Alkmaar, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 11.45 uur vond er op de kruising Dr. Schaepmanplein - Cort vd Lindenkade te Alkmaar een aanrijding plaats waarbij een 23-jarige man uit Alkmaar gewond raakte. Het slachtoffer reed op een bromfiets over de Cort vd Lindenkade en kreeg op genoemd kruispunt geen voorrang van een voor hem van links komende personenauto. De personenauto werd bestuurd door een eveneens 23-jarige Alkmaarder. De bromfietser werd met zware verwondingen aan hoofd en been overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Het slachtoffer is in het ziekenhuis opgenomen. De bestuurder van de personenauto werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Winkeldiefstal
Heiloo, zondag 25 mei 2003.
Op zondagavond omstreeks 19.20 uur probeerde een 30-jarige Alkmaarder de videotheek aan de Heerenweg te Heiloo te verlaten met een gestolen videoband. Toen het alarm afging zette hij het op een lopen. Personeel en omstanders wisten de man echter aan te houden. Voor de diefstal van de videoband (waarde EUR55) kreeg de verdachte een boete van maar liefst EUR220 (tweehonderdtwintig euro). De videoband ging terug naar de videotheek.

Alcohol
Heerhugowaard, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 00.10 uur werd een 25-jarige man uit Heerhugowaard gecontroleerd op de Amstel in zijn woonplaats. De automobilist bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij bies 325 ug/l. Dat is anderhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een boete van 190 euro.

Inbraak in zwembad
Noord-Scharwoude, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 03.50 uur werd een inbraak ontdekt in zwembad Duikerdel aan de Oostelijke Randweg te Noord-Scharwoude. De daders waren binnengekomen door een raam te forceren. Dit raam gaf echter toegang tot een afgesloten ruimte, zodat de inbrekers niet verder het zwembad in geweest zijn. Een bewakingsbeambte had kort na de inbraak een plons gehoord, zodat werd aangenomen dat de inbrekers waren gevlucht via een sloot. In de omgeving werd gezocht naar de verdachten. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Uiteindelijk trof de politie twee kletsnatte en totaal verkleumde mannen aan. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak in woning
Heiloo, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmorgen werd tussen 00.00 en 05.45 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Westerweg te Heiloo. De daders zijn binnengekomen door het slot van de achterdeur te forceren. De benedenverdieping werd doorzocht. Uit de woning werden onder anderen geld, sieraden, foto- en videoapparatuur en GSM's ontvreemd.

NOORDKOP

Gestolen auto teruggevonden
Den Helder, zondag 25 mei 2003.
Op zondagmorgen omstreeks 11.00 uur werd de diefstal ontdekt van een Opel Kadett personenauto vanaf de Havenweg in Den Helder. Op zondagavond, omstreeks 22.00 uur werd dezelfde auto teruggevonden op het Nieuwland in Den Helder. De auto stond met een nog draaiende motor langs de weg. Het voertuig was tegen een boom tot stilstand gekomen. Bijcontrole bleek de bedrading van het voertuig te zijn doorverbonden.

Motor vernietigd
Schagen, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 07.40 uur zag de politie een motor rijden op de Verzetlaan in Schagen. Aangezien de motor niet was voorzien van een kentekenplaat, ging men achter de motor aan. Deze probeerde er vandoor te gaan waarbij de bestuurder een keer een fietspad meenam en aanmerkelijk harder ging dan de toegestane 50 km per uur. Op de Oudeslotstraat kon de politie de man, een 26-jarige inwoner van Schagen, aan de kant zetten. Het bleek, dat de motor niet was verzekerd en dat de bestuurder geen rijbewijs had. De motorrijder kreeg een proces-verbaal. Hij heeft afstand gedaan van de motorfiets. Deze zal worden vernietigd.

Mishandeling
Den Helder, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 09.40 uur werd een 34-jarige man uit Den Helder mishandeld in het kantoor van de Sociale Dienst aan de Polderweg te Den Helder. De man had daar een afspraak en zat in de hal te wachten. Twee bezoeksters hadden ruzie met elkaar en stonden naar elkaar te schreeuwen. Een man bracht een van de vrouwen naar buiten. Toen de andere vrouw doorging met schreeuwen, vroeg het slachtoffer of het niet wat stiller kon. Een andere man kwam vervolgens op het slachtoffer aflopen en er ontstond een gevecht. Toen die man hoorde dat de politie werd gebeld, ging hij er vandoor. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen. Hier bleek hij diverse kneuzingen te hebben opgelopen. De verdachte, een 29-jarige man uit Den Helder, kon worden aangehouden. Hij verklaarde dat het slachtoffer tegen zijn nichtje tekeer was gegaan. Toen hij het slachtoffer hierop aan had gesproken, was het tot een handgemeen gekomen.

WESTFRIESLAND

Taxicontrole
Hoorn, zondag 25 mei 2003.
In de nacht van zaterdag op zondag werd in Westfriesland gecontroleerd op taxi's. De controle werd uitgevoerd door de politie (Horeca Interventieteam) en de Inspectiedienst Verkeer en Waterstraat (voorheen RVI). De taxichauffeurs werden gecontroleerd op de door hen bijgehouden administratie en de specifieke taxibescheiden. Tevens werd tijdens de controle aandacht besteed aan het rijgedrag van de chauffeurs. In totaal leverde de controle tien bekeuringen op. Naast een aantal administratieve overtredingen werden drie taximeters aangetroffen die niet gekeurd waren, bleek een taxi meer personen te vervoeren dan was toegelaten en reed een chauffeur 100 waar een snelheid van 60 km per uur was toegestaan.

Controle op snelheid
Andijk - Spierdijk, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmiddag werd op snelheid gecontroleerd op de Dijkweg in Andijk en de Zuid-Spierdijkerweg te Spierdijk. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km per uur. Ter plaatse werd gecontroleerd op verzoek van omwonenden die hebben geklaagd over het verkeersgedrag ter plaatse.

Bedrijfsinbraak
Opmeer, maandag 26 mei 2003.
Op maandagmorgen omstreeks 07.45 uur ontdekte men een inbraak in een bedrijfspand aan de Veken te Opmeer. De inbraak heeft het afgelopen weekend plaatsgehad. De daders kwamen het pand binnen door een roldeur open te wrikken. Uit het pand werden twee combi(verwarmings)ketels en 15 rollen dakbedekking weggenomen. Gezien de omvang en het gewicht moeten de inbrekers een busje of een klein model vrachtwagen bij zich gehad hebben.