Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 26-05-2003 Persbericht district De Leijgraaf

RIJDEN ONDER INVLOED, Veghel

Tegen een 54-jarige automobilist uit Uden is in de nacht van zondag op maandag proces-verbaal opgemaakt in verband met het rijden onder invloed van alcohol. De man reed over de Hoolstraat.

KOP-STAART AANRIJDING, Veghel

Op 26 mei heeft zich een kop-staart aanrijding voorgedaan op de Rembrandtlaan in Veghel. Bij dit verkeersongeval waren vijf voertuigen betrokken. Een bestuurster is overgebracht naar het ziekenhuis.

ROOD LICHT-CONTROLE, Veghel

Op maandagochtend heeft de politie tijdens een roodlicht-controle in Veghel 13 automobilisten verbaliseerd voor het niet dragen van de autogordel. De controle gebeurde op de kruising Rembrandtlaan/Dr Schaepmanlaan en de kruising Rembrandtlaan/Frans Halsstraat. Geen enkele weggebruiker negeerde het rood licht.

SNELHEIDSCONTROLES, Boekel, Veghel en Zeeland

Tijdens een radarcontrole op de Julianastraat in Boekel zijn maandagochtend 1360 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 51 hiervan waren in overtreding. Op deze weg is een maximumsnelheid toegestaan van 50 km/u. De hoogstgemeten snelheid was 85 km/u. Ook in Veghel werd op maandagochtend een radarcontrole gehouden. Op de Erpseweg waar een maximumsnelheid is toegestaan van 80 km/u, was de hoogst gemeten snelheid 121 km/u. Van de 1130 gecontroleerde voertuigen waren er 9 in overtreding. Tijdens een snelheidscontrole op de Peelweg in Zeeland zijn 637 voertuigen gecontroleerd. Hiervan hadden er 56 de toegestane maximumsnelheid van 80 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 121 km/u.