Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

financiële verantwoording in de sociale pijler

Kamerstuk, 26-05-2003

Om het kamerstuk op te halen: Zie het origineel http://www.minvws.nl/document...er=393&page=19753 .

Ontwerp wijzigingsbesluit harmonisering financiële verantwoording in de sociale pijler

De Voorzitter van de Tweede
Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

DSB/SCB-2380429

26 mei 2003

Hierbij doe ik u een ontwerpbesluit toekomen met betrekking tot de wijziging van het Besluit specifieke uitkering maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingsbeleid en van het Bekostigingsbesluit welzijnsbeleid. Deze wijzigingen houden verband met de harmonisering van de financiële verantwoording van specifieke uitkeringen in de sociale pijler van het grotestedenbeleid.

Het voorliggende ontwerpbesluit maakt het mogelijk de financiële verantwoordingen van de diverse regelingen in de sociale pijler te bundelen en het accountantsprotocol te integreren. Tevens wordt één uniforme indieningdatum voor de verantwoording geïntroduceerd, namelijk 15 juli van elk jaar. De betreffende gemeenten (in eerste instantie de G25) en de relevante voor elk jaar te verantwoorden uitkeringen zullen bij ministeriële regeling worden aangewezen. Met het besluit wordt beoogd de fragmentatie en versnippering binnen de sociale pijler (25-30 regelingen van 5 departementen) aan te pakken. Tevens beoogt het voorstel de beheerslasten voor gemeenten en de bijbehorende bureaucratie terug te dringen.

Met de toezending van het ontwerpbesluit geef ik de uitvoering aan artikel 10a, zesde lid, van de Welzijnswet 1994. Ingevolge dat artikel wordt de voordracht voor wijziging van het Besluit specifieke uitkeringen maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingsbeleid niet gedaan dan nadat het ontwerp aan de beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd en nadien vier weken zijn verstreken. Voorts wordt het ontwerpbesluit gepubliceerd in de Staatscourant, aangezien artikel 10, derde lid, van de Welzijnswet 1994 dat verlangt voor wijziging van het Bekostigingsbesluit welzijnsbeleid.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp