Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Anton Geesink geeft al 20 jaar les in jubilerend Slagharen

SLAGHAREN - Het veertigjarig jubileum van Attractiepark Slagharen is onlangs uitgebreid gevierd met de opening van de nieuwe attractie Free Fall. Dit is niet de enige feestelijke gebeurtenis dit jaar: al 20 jaar volgen vele judotalenten uit binnen- en buitenland judocolleges in Attractiepark Slagharen onder leiding van Anton Geesink, oud-Olympisch kampioen en de hoogst gegradueerde judoka van de wereld.

De judoka's konden het afgelopen weekend tijdens de colleges, onder supervisie van Anton Geesink en andere toptrainers, hun judotechnieken verfijnen. De judoreus deelt tijdens de colleges zijn revolutionaire visie op 'zijn' sport met jonge judotalenten. Met die visie heeft hij een stempel gedrukt op de internationale judosport.

Ook Anton Geesink viert dit jaar een jubileum: het is precies 50 jaar geleden dat hij in Londen voor het eerst de Europese titel 'alle categorieën' heeft gehaald, en als captain van de nationale ploeg haalde hij, met deze ploeg, voor het eerst de Europese titel voor landenteams.

Het afgelopen weekend stond voor de sporters ook in het teken van ontspanning door inspanning. De judoka's en hun begeleiders verbleven in de vakantiehuisjes van Attractiepark Slagharen en konden tijdens hun verblijf kosteloos gebruik maken van de attracties, het zwembad en de diverse voorstellingen bezoeken.

Slagharen, 26 mei 2003