Wolters Kluwer NV

PERSBERICHT

Wolters Kluwer

26 mei 2003

Definitieve verkoopovereenkomst ISBW aan Schouten & Nelissen bereikt Desinvestering van divisie professional training afgerond

Wolters Kluwer maakte vandaag bekend dat de eerder dit jaar aangekondigde verkoop van ISBW Opleiding & Training door Wolters Kluwer aan de Schouten & Nelissen Groep, is afgerond. De financiële voorwaarden van de transactie worden niet bekend gemaakt.

ISBW Opleiding & Training is een gerenommeerd Nederlands opleidingsinstituut voor opleidingen en trainingen voor managers. ISBW, gevestigd te Houten, heeft een jaaromzet (2002) van ongeveer EUR 16 miljoen en heeft 90 werknemers in dienst.

De verkoop van ISBW is het resultaat van de strategie van Wolters Kluwer om zich te richten op de kernmarkten: Legal, Tax & Business, Health en Education. Zoals eerder bekend werd gemaakt, behoren de professional training activiteiten niet meer bij de kernactiviteiten. Met de verkoop van ISBW is de desinvestering van de divisie professional training geheel afgerond.

Met de verwerving van ISBW breidt de Schouten & Nelissen Groep haar aanbod op het gebied van organisatieontwikkeling verder uit. De Schouten & Nelissen Groep is al ruim twintig jaar een zelfstandig en toonaangevend instituut op het gebied van de ontwikkeling van mensen en organisaties, door training, opleiding, coaching, advies, implementatie en begeleiding. Bij de Schouten & Nelissen Groep, gevestigd te Zaltbommel, zijn meer dan 600 mensen werkzaam.




Wolters Kluwer NV