NOS


KIJKERSRECORD VOOR SONGFESTIVAL 26-05-03
Het Eurovisie Songfestival is zaterdag in Nederland door gemiddeld 3,8 miljoen televisiekijkers gevolgd bij de NOS. Dat is het hoogste aantal belangstellenden sinds vijftien jaar. Dit blijkt uit de kijkcijfers van de Publieke Omroep.

De top van de ruim drie uur durende uitzending van de NOS lag rond 22.00 uur tijdens het optreden van de Nederlandse Esther Hart. Op dat moment keken 4,6 miljoen Nederlanders naar het liedje One More Night. Het kijktijdaandeel lag toen op 64 procent. Over de hele avond genomen keken bijna zes op de tien Nederlanders naar het songfestival.

Hart eindigde op de dertiende plaats. Omdat Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk verzekerd zijn van een plaats in de finale volgend jaar, staat Nederland in feite op de vijftiende plaats. Ons land moet zich daarom via de voorronde plaatsen voor de finale. De Turkse zangeres Sertab Erener won met het lied Everyway That I Can de 48e editie van het Eurovisie Songfestival in Riga. Kijk voor meer informatie op www.songfestival.nl