Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (26/5)

Bergen op Zoom, maandag 26 mei 2003

Politie houdt vier verdachten aan voor handel in verdovende middelen

BERGEN OP ZOOM: Maandagmorgen 26 mei hield de districtsrecherche van de politie in Bergen op Zoom in het kader van een onderzoek een viertal verdachten aan op verdenking van handel in verdovende middelen.
De verdachten, een 47-jarige en een 24-jarige man, een 32-jarige en een 43-jarige vrouw, zijn allen afkomstig uit Bergen op Zoom. De vier zijn bekenden van elkaar. De politie heeft voor het onderzoek vanmorgen 35 mensen ingezet.

De politie viel de woningen van de vier, gelegen aan de Vlierstraat en de Lorkstraat en enkele opstallen aan een volkstuinencomplex aan het Benedenbaantje, al in alle vroegte binnen. Omstreeks 6.00 uur werd de 47-jarige man door een speciaal Arrestatieteam van de politie aangehouden; de anderen werden omstreeks hetzelfde tijdstip door andere politiemensen in hun woningen aangehouden.

In de doorzochte lokaties werden door de politie onder andere geld en computers in beslag genomen en ruim 130 gram (vermoedelijke) harddrugs. In een van de woningen aan de Lorkstraat werd tevens een 22-jarige vrouw met haar baby aangetroffen, die illegaal in Nederland verbleven. Zij zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst.

Pony ontvreemd

HALSTEREN: Op enig moment tussen zaterdag 24 mei en maandag 26 mei 2003 werd vanuit een weiland aan de Kannewielseweg een Shetland pony weggenomen. Het betreft een ruin, die opvallend grijs van kleur is en een zwarte staart en manen heeft. Omdat paarden kuddedieren zijn en er bovendien geen beschadigingen aan een hekwerk zijn waargenomen, gaat de politie ervan uit dat het beest door iemand is meegenomen en niet uit zichzelf is weggelopen.

Inbraak caravan

HOOGERHEIDE: Een 58-jarige inwoner van Dongen heeft zondag aangifte gedaan van inbraak in zijn stacaravan, welke gestald staat op een camping aan de Groene Papegaai in Hoogerheide. Uit de caravan, waarvan een ruit werd geforceerd, werden een satelliet-decorder, videorecorder, radio/CD-speler en een elektrisch kacheltje ontvreemd.

Poging inbraak

OUD GASTEL: Tussen zaterdagmiddag en zondagmorgen hebben onbekenden bij een bedrijf aan de Windmolen in Oud Gastel vermoedelijk getracht in te breken door een ruit in te gooien. Uit het bedrijf is echter niets weggenomen.

Bron: Manon Ostendorf