Gemeente Kerkrade

27.05.03: Uitreiking certificaten inburgeringscursus

Op maandag 26 mei heeft wethouder Hans Bosch certificaten uitgereikt aan deelnemers van de inburgeringscursus. Op 2 juni a.s. vindt nog een uitreiking plaats. In totaal krijgen zon 73 personen een certificaat.

Inburgeringscursus
Tijdens de inburgeringscursus leren de deelnemers vaardigheden en doen zij kennis op om op een goede manier te kunnen deelnemen aan het arbeidsproces, reguliere educatieve voorzieningen en het sociaal maatschappelijk verkeer in Nederland. Na afronding van de cursus, krijgen de deelnemers een certificaat.

Wet Inburgering Nieuwkomers
De uitreiking van de certificaten geldt als afronding van het traject "Wet Inburgering Nieuwkomers. Een inburgeringscursus is de eerste stap op weg naar integratie. Bij de Wet Inburgering Nieuwkomers gaat het erom dat inburgeraars uiteindelijk kunnen integreren in de samenleving. Inburgering moet ervoor zorgen dat achterstanden worden voorkomen of weggewerkt, zodat ze niet worden doorgegeven aan de volgende generatie.

Programma
Rondom de uitreiking van de certificaten stelde de gemeente, in nauwe samenwerking met de stichting Impuls, een feestelijk programma samen. Hiermee geeft de gemeente aan waarde te hechten aan de inburgeringscursus en spreekt zij haar waardering uit voor de deelnemers.