Gemeente Gouda



03.061 plan van aanpak begraafplaats korte akkeren goedgekeurd

datum: 26 mei 2003
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: J. Stout-van Rijn
telefoon: 0182-588497

plan van aanpak begraafplaats korte akkeren goedgekeurd

Het college van BenW van de gemeente Gouda heeft ingestemd met het plan van aanpak voor de (her)inrichting van de voormalige begraafplaats Korte Akkeren. Dit project is al in april door het college aangewezen als pilot interactieve beleidsvorming. In het plan van aanpak staat hoe de overleggroep te werk wil gaan bij het maken van een herinrichtingsplan voor de begraafplaats en omgeving. Onder leiding van een onafhankelijke voorzitter wordt volgens een strakke planning een zo breed mogelijk gedragen (her)inrichtingsplan gemaakt. De overleggroep is breed samengesteld met vertegenwoordiging vanuit de bewoners, het wijkteam, de stichting oude begraafplaats, Uniqema, woningstichting en gemeentelijke organisatie. Omdat er ook veel kinderen spelen rondom deze plek, wordt er ook aandacht besteed aan kinderparticipatie. De overleggroep verwacht in oktober een inrichtingsplan, vergezeld van een kostenraming, ter goedkeuring aan het college te kunnen voorleggen.

Voor het inrichtingsplan is een budget van 250.000,-- beschikbaar. Er wordt van de overleggroep verwacht dat zij creatief omgaat met het beschikbare geld, hetgeen inhoudt dat er zonodig keuzes gemaakt moeten worden. In de ontwerpfase kan een definitieve schatting gemaakt worden van de te verwachten kosten.

smaakmaker

De (her)inrichting van de oude begraafplaats bij de wijk Korte Akkeren is één van de smaakmakers in het kader van de wijkontwikkeling. Ter verbetering van de leefbaarheid van de wijken Gouda Oost en Korte Akkeren is er een aantal projecten opgepakt. Binnen die projecten zijn weer smaakmakers benoemd. De bedoeling van deze smaakmakers is dat deze projecten op korte termijn kunnen worden uitgevoerd, zodat de bevolking snel resultaten kan zien van de bedoelingen van de wijkontwikkeling.