Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 23-05-2003

Televisie
STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL
Uitzending maandag 26 mei
Nederland 2 ­ 22.45 uur

ALBERT VERLINDE EN MICHAEL VAN PRAAG
IN STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL

Roderick Veelo ontvangt maandag 26 mei in STUDIO 2 NIEUWS & VOETBAL de drukke duizendpoot Albert Verlinde die naast zijn werkzaamheden als showbizzjournalist actief is als theaterproducent en columnist.

Het panel bestaat deze week uit Annemarie Jorritsma, toekomstig burgemeester van Almere, Mark Rutte, demissionair staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en historicus Maarten van Rossem.

Jack van Gelder ontvangt Michael van Praag, die in juli afscheid neemt als voorzitter van Ajax. Hij begon op 20 januari 1989 bij de club en onder zijn leiding veroverde Ajax onder andere de Champions League-titel, de UEFA Cup, de Wereldbeker, de Europese Supercup, drie keer de nationale beker en vijf keer de landstitel. De enige prijs die ontbreekt, is de inmiddels opgeheven Europa Cup 2. In de uitzending kijkt hij terug op zijn spraakmakende periode bij de club en vooruit naar de toekomst onder leiding van de nieuwe voorzitter John Jaakke.

Tevens een portret van Michael van der Kruis van De Graafschap. Van der Kruis komt voort uit de opleiding van Ajax en maakte zijn debuut in heet betaald voetbal bij Excelsior. Twee jaar geleden werd hij aangetrokken door De Graafschap.



Ingezonden persbericht