Openbaar Ministerie

Serieverkrachter op de Hilversumse hei

Al maanden is er een verkrachter actief op de Hilversumse hei. De hei waar veel mensen wandelen, hun hond uitlaten of fietsen. Tot nu toe zijn er vier slachtoffers bekend. Hun beschrijvingen van de daders komen zo overeen, dat de politie er vanuit gaat dat het steeds om dezelfde man gaat. Het Avro-programma Opsporing Verzocht besteedt maandag aandacht aan de kwestie.

De politie vermoedt dat de verkrachter vaak op de hei komt. De politie wil weten wie heeft hem nog meer gezien of is door hem lastiggevallen.

Verder besteedt Opsporing Verzocht onder meer aandacht aan de moord op een prostituee uit Arnhem. Onlangs werd in Vuren het lichaam gevonden van een vrouw. Het gaat om de 29-jarige prostituee Jeanette Derksen uit Arnhem. Ze is vermoord, maar door wie? Haar laatste klant? Het is een schimmige wereld, waarin ze leefde, maar hopelijk komt er toch belangrijke informatie uit los, die dit mysterie kan oplossen.

Opsporing Verzocht gaat opnieuw in op de verdwijning van de 60-jarige ondernemer Jan van der Krieke uit Leiden. Hij werd gevonden in Den Haag, vermoord, in de achterbak van zijn auto. Nu het duidelijk is wat er gebeurd is, moeten de vragen als 'waarom?' en 'door wie?' worden beantwoord.