Gemeente Velsen

Velsen, 20 mei 2003

Aanpassingen Hoofdstraat in Santpoort-Noord

Op maandag 26 mei 2003 starten de werkzaamheden ten behoeve van een aantal aanpassingen aan de Hoofdstraat in Santpoort-Noord. Het betreft het gedeelte van de Hoofdstraat tussen de afslag met de Wüstelaan en de afslag met de Johan van Beemlaan. De werkzaamheden duren ongeveer vier weken.

De wijzigingen die uitgevoerd gaan worden zijn: ? het verleggen en met 10 centimeter versmallen van het fietspad vanaf de bocht bij de inrit van het benzinestation tot aan de Johan van Beemlaan. Dit gaat ten koste van het trottoir (ca. 10 cm ter hoogte van nr. 266). Hierdoor wordt de uitstapstrook ter hoogte van Hoofdstraat nummer 266 en nummer 268 verbreed, waardoor een meer veilige situatie ontstaat voor fietsers en uitstappende passagiers. ? de lantaarnpaal voor huisnummer 268 wordt in de uitstapstrook geplaatst.
? de waterafvoer van het parkeervak en het fietspad wordt aangepast. ? er wordt een hek geplaatst bij de opgang van het trottoir bij de aansluiting Johan van Beemlaan. Dit om illegaal fiets- en bromfietsverkeer op het trottoir tegen te gaan.