Gemeente Alkmaar


Bezoek Vaste Kamercommissie in teken grotestedenbeleid

Alkmaar, 23 mei 2003

Op maandag 26 mei a.s. brengt de Vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bezoek aan Alkmaar. Het bezoek heeft als doel inzicht te geven in de uitvoering van het grotestedenbeleid in de stad: de bezichtiging van onder andere ontmoetingscentrum Oosterhout en tienercentrum Ons Stekkie moet Alkmaars aanpak van verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in de stad in beeld brengen.

De gemeente wil het bezoek van de Vaste Kamercommissie tevens benutten om, naast de stand van zaken van de uitvoering van het grotestedenbeleid van Alkmaar, het nadelige effect van het stopzetten van het project `Helpende hand in de wijk' onder de aandacht te brengen.

Het programma van het bezoek ziet er als volgt uit:

10.00 uur Ontvangst in het Stadhuis, onder andere toelichting op de plannen voor Oud-Overdie

11.15 uur Rondvaart vanaf de Mient richting Baansingel

12.00 uur Bezoek aan Ontmoetingscentrum Oosterhout

12.15 uur Bezoek aan tienercentrum en digitaal trapveld

12.30 uur Lunch met presentatie over `Helpende hand in de wijk'

De delegatie van de Vaste Kamercommissie bestaat uit W.I.I. Van Beek (VVD), H.M.F.Bruls (CDA), J.R.V.A. Dijsselbloem (PvdA), T.O. Fierens (PvdA), F.C. Giskes (D66), M.C. Haverkamp (CDA), S.E.A. Noorman-Den Uyl (voorzitter, PvdA) en J. Rijpstra (VVD). Ze worden begeleid door H.J.M.M. de Gier (griffier) en M.C.T.M. Franke (assistent griffier).

Grotestedenbeleid
Het doel van het grotestedenbeleid is de steden die als `grote stad' worden gerekend, zo compleet mogelijk te laten zijn: een stad met leefbare en veilige buurten, goede woningen, integratie van etnische minderheden, goede onderwijs- en zorgvoorzieningen, goede verbindingen en economische vitaliteit bijvoorbeeld. Om dit te bereiken ontvangen de grote steden subsidie van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Alkmaar doet sinds eind 1999 mee met het grotestedenbeleid.