Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Embargo tot 26 mei 18.45 uur
Datum 26 mei 2003 c039
Nummer persbericht c039

Prof. dr. Dominique Breillat Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Prof. dr. Dominique Breillat wordt vanavond benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn wetenschappelijke verdiensten en voor zijn bijzondere inzet op het terrein van de docenten- en studentenuitwisseling binnen de Europese Unie. De uitreiking is om 18.45 in Huize Heyendaal door burgemeester Ter Horst.

Als hoogleraar publiek recht aan de Faculté des Droits et des Sciences van de universiteit van Poitiers wordt Breillat alom gerespecteerd door vakgenoten en studenten. Met name op het gebied van de rechtsvergelijking is zijn onderzoeks- en onderwijswerk van hoge kwaliteit. Ook het Nederlands rechtstelsel is bron voor zijn studie en Breillat doceert mede in het Nederlands.

Zijn grensoverschrijdende belangstelling blijkt uit de vele buitenlandse gasthooglerarenschappen die hij heeft vervuld. Daaronder vallen gasthoogleraarschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Vooral zijn open houding en begrip voor andere rechtstelsels worden geroemd.

Breillat heeft zich daarnaast bijzonder ingezet op het terrein van de docenten- en studentenuitwisseling binnen de Europese Unie. Zo heeft hij zich sinds de introductie van het Erasmusprogramma, nu Socratesprogramma, met grote energie beziggehouden met de opvang van Erasmusstudenten in Poitiers, waarbij Nederlandse studenten zijn bijzondere belangstelling genoten. Ook heeft hij zeer regelmatig Nederlandse collega's bijgestaan bij hun onderzoek naar het Franse rechtssysteem.

Hij leverde daarnaast onder andere bijdragen aan de driejaarlijkse colloquia Poitiers-Nijmegen en de Staatsrechtconferentie van 1993.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.