Politie Rotterdam-Rijnmond

Middaguitgave maandag 26 mei 2003

* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen op de Maasboulevard een snelheidscontrole. Tussen half tien en tien uur gingen 6 van de in totaal 150 passerende automobilisten op de bon. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 68 km/uur in plaats van '50'.


* VERDACHTE INBRAAK WONING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield maandagmorgen omstreeks half acht een 31-jarige man uit Rotterdam aan. De man had kort ervoor ingebroken in een woning op de Rotterdamse Rijweg. De bewoners waren wakker geworden van glasgerinkel, waarna ze de inbreker betrapten. Samen met enkele omwonenden werd de achtervolging ingezet op de verdachte en werd hij even later in zijn kraag gevat en overgedragen aan gealarmeerde politiemensen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.


* OVERVAL OP RESTAURANT
ROTTERDAM - Maandagmorgen omstreeks half negen vond een gewapende overval op een restaurant aan de Mariniersweg plaats. Twee mannen kwamen het pand binnen waarna het aanwezig personeel werd vastgebonden. Onder bedreiging van een vuurwapen werd een tas, met een aanzienlijke hoeveelheid geld, buit gemaakt waarna de overvallers in onbekende richting vluchtten. De recherche van het district De Noordhoek stelt een onderzoek in.


* OPLETTENDE BADMEESTER REDT MEISJE VAN VERDRINKING

ROTTERDAM - Een 12-jarige meisje afkomstig uit Rotterdam werd maandagmorgen rond elf uur ternauwernood gered van de verdrinkingsdood door een badmeester van het zwembad gevestigd aan de Maasboulevard. Het meisje dat met haar schoolklas aan het zwemmen was en geen zwemdiploma had, zag in een onbewaakt ogenblik kans om vanaf de snelste glijbaan naar beneden te gaan. Terecht gekomen in het water begon het meisje acuut te verdrinken. Omstanders zagen haar op de bodem van het bad liggen, waarna een badmeester het slachtoffer direct uit het water haalde en begon met de reanimatie. Het meisje werd overgebracht naar het Sophiakinderziekenhuis, waar ze weer bij kennis kwam. De Arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar dit ongeval.


* SNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Maandagmiddag werd door personeel van de Verkeersdienst tussen één en drie uur een snelheidscontrole gehouden op de Laan van Zuid. Er passeerden 890 automobilisten de 'flitser', waarvan er 36 de maximum snelheid van 50 km/u overschreden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u.

Ochtenduitgave maandag 26 mei 2003

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster stelde zondagavond omstreeks zeven uur een onderzoek in een bedrijfspand in de Beukelaarsstraat in. In de kelder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Zo'n 342 hennepplanten alsmede de voor de groei benodigde apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. Tegen de 28-jarige eigenaar van de hennepkwekerij werd, op grond van de Opiumwet, proces verbaal opgemaakt.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de Verkeerspolitie hield zondagmorgen op de Westzeedijk een radarsnelheidscontrole. Tussen half tien en twaalf uur flitste de radar 113 van de in totaal 700 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/uur in plaats van '50'.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA INBRAAK
CAPELLE AAN DEN IJSSEL- In de nacht van zondag op maandag werden omstreeks half vier, drie verdachten in de leeftijd van 21-,23- en 26 jaar, twee afkomstig uit Rotterdam en één zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden, nadat ze kort ervoor hadden ingebroken in een bedrijf aan de Kanaalweg. Door oplettende buurtbewoners werd het kenteken van de auto genoteerd waarmee de verdachten naar het bedrijf waren gekomen. De auto met daarin de verdachten werd na onderzoek in de omgeving aangetroffen op de Eliotstraat. E'n van de verdachten raakte, tijdens de inbraak gewond aan zijn been, waarvoor hij werd behandeld in het Sint Fransiscus Gasthuis.


* MAN BEDREIGT POLITIEPERSONEEL
CAPELLE AAN DEN IJSSEL- Zondagavond omstreeks tien voor elf werd een 43-jarige Capellenaar aangehouden nadat hij kort ervoor politiepersoneel met steekwapens en een pistool had bedreigd. De man, die zichzelf wilde neersteken, had zich na de komst van de politie opgesloten in zijn woning. In de woning bevond zich zijn 5-jarig zoontje. Op het moment dat politiepersoneel via de achterzijde van de woning de man wilde ontzetten, opende de man de voordeur en bedreigde met steekwapens en een pistool het politiepersoneel. Hierop werd door twee politieagenten op de man geschoten. Gewond aan beide benen kon de man hierop worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum.


* JONGEN ONDER BEDREIGING VUURWAPEN BEROOFD VAN SCOOTER

Zondagavond rond kwart over zeven werd een 16-jarige Rotterdammer op de Jan Olieslagersweg, onder bedreiging van een vuurwapen, beroofd van zijn scooter. Het slachtoffer werd gedwongen te stoppen, waarna hij zijn scooter moest afgeven.


* KLEINE GASLEKKAGE OP BEDRIJFSTERREIN
Zondagmorgen omstreeks half negen vond op een bedrijfsterrein aan de Vondelingenweg een gaslekkage plaats. Hierbij kwam een kleine hoeveelheid Acryl Nitril, welke giftig en explosief bleek te zijn, vrij. De gaslekkage was ontstaan doordat een flens van een pomp was gaan lekken. Als gevolg van de lekkage werd het bedrijfsterrein tijdelijk afgesloten. Al vrij snel werd de gaslekkage verholpen, waarna het sein 'veilig' werd gegeven.


* STEEKPARTIJ
Een 22-jarige Rotterdammer raakte zondagmiddag rond half twee gewond nadat hij door een 32-jarige Rotterdammer op het Metroplein was gestoken met een knipmes. De twee mannen hadden een woordenwisseling gehad, waarna de 32-jarige verdachte een mes trok en het slachtoffer eerst bedreigde en vervolgens in zijn hand, bovenarm en rug stak. De verdachte, die in een gereedstaande bus was gestapt, werd door politiepersoneel aangehouden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Zondagmiddag omstreeks zes uur ontstond brand in een woning aan het Espelo. Een 42-jarige bewoonster had een pan op het vuur staan, die vlam had gevat. Brandweerpersoneel, dat snel ter plaatse , bluste het vuur. De woning werd onbewoonbaar verklaard.


* AANRIJDING MET TWEE GEWONDEN
Zondagmorgen vond omstreeks kwart voor elf een eenzijdige aanrijding plaats op de A15 W-O terhoogte van de afslag naar de Botlekweg. Door nog onbekende oorzaak verloor een 32-jarige inwoner uit Hillegom de macht over het stuur en botste vervolgens vier keer tegen de vangrail. De bestuurder werd met diverse verwondingen overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. Zijn passagiere, een 16-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Hillegom, liep hoofdletsel op en werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Door de Technische Ongevallen Dienst van de politie werd een nader onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval. De Rijksweg was gedurende enige tijd afgesloten.