PERSBERICHT - 2003-05-26

Meer dan miljoen Nederlanders op Hemelvaartvakantie

Toerisme Recreatie Nederland (TRN) verwacht dat er de komende dagen in totaal zon 1,25 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Immers met Hemelvaartsdag in het vooruitzicht, zullen velen er een lang weekend van maken en er deze dagen op uit trekken. Dit betekent dat driekwart (900.000) van de Nederlanders lekker weg in eigen land gaat en een kwart (350.000) van de vakantiegangers naar het buitenland reist.

Vorig jaar viel Hemelvaart drie weken eerder dan dit jaar en was deze vakantie (van 27 april tot en met 12 mei 2002) gekoppeld aan de meivakantie. Hierdoor hadden veel scholieren twee weken vrij. Toen gingen er in totaal zon 2,5 miljoen toeristen op pad. Een betere vergelijking over het aantal vakantiegangers is te maken met 2001, toen zijn er ook in een korte periode zon 1,25 miljoen Nederlanders op vakantie geweest.

De mensen die in Nederland overnachten, zullen dit vooral in de (sta)caravan doen, in de vouwwagen, tent of bungalow. Naast het fietsen, wandelen, bezoek aan het strand zullen attracties en diverse evenementen ook zeker bezoekers trekken.

Zo is er op zaterdag 31 mei Vlaggetjesdag in Scheveningen, tot en met
1 juni zijn daar ook nog de Zandsculpturen te bekijken. In het Vondelpark in Amsterdam is er op zondag 1 juni in het openluchttheater een scala aan podiumkunsten te zien. Meer vrijetijdsactiviteiten zijn te vinden op www.holland.com.