Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-05-2003 3e persbericht van maandag 26 mei 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Auto-inbrekers in gestolen auto
Op de Leostraat zijn maandag om 14.50 uur twee mannen zonder vaste woonplaats van 30 en 31 jaar oud aangehouden. Zij reden in een gestolen Opel Kadett. De inzittenden van deze auto zouden eerder op de middag betrokken zijn bij een inbraak in een auto op de Michelangelolaan. De uit die geparkeerde auto gestolen autoradio lag inderdaad in de gestolen auto. De twee verdachten zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Snelheidscontroles

- Maandag tussen 9.20 en 12.25 uur is op de Rijpelbergseweg een snelheidscontrole gehouden. Van de 877 passanten reden er 59 te hard. De snelste reed 80 terwijl 50 is toegestaan.


- Op de Engelseweg werd tussen 13.05 en 15.30 uur gecontroleerd. Hier passeerden 1970 voertuigen het controlepunt. 77 bestuurders reden te snel en de snelste reed 85 km/u. Ook hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Helmond: Verkeerscontrole
Op de Bonifatiusstraat is maandagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Zestien bromfietsen werden gecontroleerd. Daarbij zijn tien bekeuringen uitgereikt, zes voor een te hoge constructiesnelheid, drie onverzekerd rijden en een geen certificaat. Vijf automobilisten kregen een bon, twee voor het niet dragen van de gordel, een voor niet handsfree bellen en twee voor het parkeren op de stoep.

Asten: Bromfietster gewond bij aanrijding
Een 16-jarig meisje uit Deurne is maandag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Meerkoetweg. Een 19-jarige bestuurder van een landbouwtractor met aanhangwagen uit Asten reed met zijn voertuig achteruit. Het meisje dat op een scooter reed had niet gezien dat de tractor achteruit reed en kwam onder de aanhangwagen terecht. Zij is met onbekende verwondingen in het Elkerliekziekenhuis in Helmond opgenomen.

Deurne: Tuinen bezocht door dieven
In het afgelopen weekend zijn uit verschillende voortuinen in Deurne planten of goederen gestolen


- Zondag werd vanaf de oprit van een woning aan de Veldstraat een blauwe plantenbak met bloeiende fuchsia gestolen.


- Vanuit de voortuin van een woning aan de Langstraat zijn maandag tussen 8.00 en 15.30 uur twee gietijzeren vazen gestolen. De vazen hebben een hoogte van ongeveer 1 meter. In de vazen stonden blauwe bloemen.


- In de nacht van zondag op maandag is vanuit de voortuin van een woning aan Zonneland een groen/witte miniatuur windmolen gestolen.


- Vanuit de voortuin van een woning aan de Jules de Cortestraat werd in de nacht van zondag op maandag een grote plantenbak met een 17 jaar oude Oleander gestolen.


- In de nacht van zondag op maandag werd vanuit de voortuin van een woning aan het Dennenveld een gietijzeren brievenbus gestolen,